Foto: stanci11
V mobile som našla fotky z receptu, ktorý som robila naposledy keď som bola pozrieť doma. Mala som chutiť vymyslieť niečo nové, čo by Zobraziť celý popisV mobile som našla fotky z receptu, ktorý som robila naposledy keď som bola pozrieť doma. Mala som chutiť vymyslieť niečo nové, čo by zapasovalo ku vínku a pokecu ;) pracovný názov bol "oci, ešte neviem čo to bude"... nakoniec sme ho premenovali na "bryndzovník" respektívne "miznúci bryndzovník" :D vyparil sa totiž rýchlosťou blesku :D
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky si treba uvariť predom a dať dobre vychladnúť. Ja som sa takto zbavila tých čo zostali z obeda ;) Nastrúhala som ich nahrubo, pridala 6 PL múky, roztopené maslo a posolila.
-
2
Ručne stručne som vymiešala cesto s tuhšou konzistenciou a ešte som ochutnala, či je dosť slané (ešte to štipku soli pýtalo, predsalen zemiaky jej "zožerú" veľa).
-
3
Cesto som natrhala na kusy a roztlačila na plech - mala som tam pečiacu fóliu, inak by som zvolila papier na pečenie - radšej ako vymazávať a vysypávať plech, predsa len to nie je klasické cesto... a predpiekla som ho 15 min na 180 stupňoch.
-
4
Medzitým som rozdrobila kusisko bryndze rovno zo salaša ;) A tej nikdy nie je dosť, takže ja ju pchám všade, keď prídem na Slovensko....pomaly už aj do sladkých koláčov, tak mi chýba :D
-
5
Pridala som kyslú smotanu, jeden žĺtok, mleté čierne korenie a vyšľahala som do jednoliatej hmoty... je to pomerne riedke, ale netreba sa báť :)
-
6
Na panvičke som si vyškvarila nakrájaný údený bôčik,,, ( samozrejme veľmi zdravý, fitness level milión, brat sa mi strašne smial :D )
-
7
Na predpečené cesto som nastrúhala kúsok goudy. Tento krok nemusí byť, preto syr neuvádzam ani v surovinách, ale ja som sa úspešne zbavila kúska v chladničke :D
-
8
Hneď nato som vyliala vyšľahanú bryndzovú zmes a rozhádzala údeninku... snaha bola hádzať rovnomerne :D
-
9
A dala som piecť zase na 180 stupňov, cca 20 min - každý si pozná vlastnú trúbu treba sledovať...povrch začne praskať a chytať takú peknú zlatistú farbičku a vtedy je dielo dokonané...
-
10
Čudo treba nechať málinko vychladnúť aby sa dobre krájalo. Otec nevydržal a uvalil si pás cez celý plech :D ale fakt horúce zemiaky, horúca bryndza, no chce to pár minút :D Ale potom už len nachystáte na stôl, nalejete si pohárik vínka a užívate si pohodový večer ;) čo viac človeku treba :)
Jdi ty brepto, trénink dělá závodníka a už máš něco za sebou. Uvidíš, že to všechno vypiluješ, jsi holka šikulka! Krásný a úspěšný den! Mávám do Brna.
@Ilusa , vyskúšaj a daj vedieť ;) je to fakt super záležitosť
@Lailuska ,ďakujem moc za pochvalu :) to máte super že sa tam dá zohnať zvolenská bryndza,,,tu v Brne sú tiež také slovenské stánky ale ja som asi rozmaznaná keďže máme salaš takpovediac za plotom a všetko mi príde "nie to práve bryndzové " :D vláčim si ju z domu, ale predsalen, spotreba je očividne väčšia ako ruksak :D
a ďakujem @Izabella929 a @3sandra3 za komentíky ;)