Fantastický bryndzovník fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 1. novembra 2016
Fantastický bryndzovník (fotorecept)
Foto: stanci11

V mobile som našla fotky z receptu, ktorý som robila naposledy keď som bola pozrieť doma. Mala som chutiť vymyslieť niečo nové, čo by Zobraziť celý popisV mobile som našla fotky z receptu, ktorý som robila naposledy keď som bola pozrieť doma. Mala som chutiť vymyslieť niečo nové, čo by zapasovalo ku vínku a pokecu ;) pracovný názov bol "oci, ešte neviem čo to bude"... nakoniec sme ho premenovali na "bryndzovník" respektívne "miznúci bryndzovník" :D vyparil sa totiž rýchlosťou blesku :D

10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
6 PL
60 g
Bryndzová vrstva:
300 g
300 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky si treba uvariť predom a dať dobre vychladnúť. Ja som sa takto zbavila tých čo zostali z obeda ;) Nastrúhala som ich nahrubo, pridala 6 PL múky, roztopené maslo a posolila.

    Fantastický bryndzovník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ručne stručne som vymiešala cesto s tuhšou konzistenciou a ešte som ochutnala, či je dosť slané (ešte to štipku soli pýtalo, predsalen zemiaky jej "zožerú" veľa).

    Fantastický bryndzovník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som natrhala na kusy a roztlačila na plech - mala som tam pečiacu fóliu, inak by som zvolila papier na pečenie - radšej ako vymazávať a vysypávať plech, predsa len to nie je klasické cesto... a predpiekla som ho 15 min na 180 stupňoch.

    Fantastický bryndzovník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým som rozdrobila kusisko bryndze rovno zo salaša ;) A tej nikdy nie je dosť, takže ja ju pchám všade, keď prídem na Slovensko....pomaly už aj do sladkých koláčov, tak mi chýba :D

    Fantastický bryndzovník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som kyslú smotanu, jeden žĺtok, mleté čierne korenie a vyšľahala som do jednoliatej hmoty... je to pomerne riedke, ale netreba sa báť :)

    Fantastický bryndzovník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvičke som si vyškvarila nakrájaný údený bôčik,,, ( samozrejme veľmi zdravý, fitness level milión, brat sa mi strašne smial :D )

    Fantastický bryndzovník (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na predpečené cesto som nastrúhala kúsok goudy. Tento krok nemusí byť, preto syr neuvádzam ani v surovinách, ale ja som sa úspešne zbavila kúska v chladničke :D

    Fantastický bryndzovník (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hneď nato som vyliala vyšľahanú bryndzovú zmes a rozhádzala údeninku... snaha bola hádzať rovnomerne :D

    Fantastický bryndzovník (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A dala som piecť zase na 180 stupňov, cca 20 min - každý si pozná vlastnú trúbu treba sledovať...povrch začne praskať a chytať takú peknú zlatistú farbičku a vtedy je dielo dokonané...

    Fantastický bryndzovník (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Čudo treba nechať málinko vychladnúť aby sa dobre krájalo. Otec nevydržal a uvalil si pás cez celý plech :D ale fakt horúce zemiaky, horúca bryndza, no chce to pár minút :D Ale potom už len nachystáte na stôl, nalejete si pohárik vínka a užívate si pohodový večer ;) čo viac človeku treba :)

    Fantastický bryndzovník (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

haji
Bryndzovník sublimovník, haha To musela být dobrota, milá @Stanci - fajnová kombinace surovin a velmi chutný a fotogenický výsledek, jsi šikulka!
stanci11
jeeeeej @Haji ďakujem strašne moc :) také milé slová potešia človeka hneď zrána ;) Inak ja to fotenie zatiaľ nedávam tak pekne ako vy ostatní, ale učím sa :D nemám asi moc designové cítenie :D
kuchticka
@stanci11 - "si moja". Toto je to, co bych potrebovala kazdy vecer pri pohariku cerveneho a popritom citala tieto recepty a dikuzie. Zial, nemam brynzdzu, ale vymyslim nahradu. Vdaka za recept.
stanci11
:) jeeej ďakujem @Kuchticka. A rozmýšľam čo by som použila miesto bryndze a myslím že vymiešať ricottu s korením, posoliť aby chytila chuť , to by nemuselo byť zlé :)

haji
@Stanci11 (2.11.2016 04:53)
Jdi ty brepto, trénink dělá závodníka a už máš něco za sebou. Uvidíš, že to všechno vypiluješ, jsi holka šikulka! Krásný a úspěšný den! Mávám do Brna.
ilusa
no @Stanci11 ,to vyzera uzasne a urcite tak aj chuti a popis tiez na 5*,vyskusam,len dokupim bryndzu
lailuska
Bývam už 3 roky v Prahe a bryndza mi veľmi chýbala. Ale moja drahá polovička objavila slovenskú predajňu pri hlavnej pražskej tržnici, kde dostať výrobky aj zo Zvolenskej Slatiny! To je dobrota! A túto Tvoju iste vyskúšame cez víkend, kedy sem prídu deti. Vďaka za "nápad", vyzerá ÚŽASNE.
stanci11
@Haji ďakujem ešte raz, a mávam nazad :)

@Ilusa , vyskúšaj a daj vedieť ;) je to fakt super záležitosť

@Lailuska ,ďakujem moc za pochvalu :) to máte super že sa tam dá zohnať zvolenská bryndza,,,tu v Brne sú tiež také slovenské stánky ale ja som asi rozmaznaná keďže máme salaš takpovediac za plotom a všetko mi príde "nie to práve bryndzové " :D vláčim si ju z domu, ale predsalen, spotreba je očividne väčšia ako ruksak :D

1x haji
tatranka
Tiež som nie tak dávno objavila dobrotu,slaný koláč s bryndzou.Je to vlastne ináč urobený koláč,ako ten tvoj,ale v podstate tá chuť je asi podobná.Od vtedy bol už u nás na stole viac krát.Prišla som na to,že je to naozaj chutná,slaná voľba,ktorá sa dá všelijako ochucovať.Tvoj koláč sa mi páči a určite ho vyskúšam.Pridávam s dovolením aj svoj / Rýchly,slaný posúch./ Vyskúšaj,tiež je chutný.


izabella929
Tieto bryndzové a tvarohové na slano zbožňujem i ja..) skvelé a chutné si napiekla.-)
douglas
Vďaka za tip! Vyzerá to na úžastný rcp! Bryndzu "vozím" do Talianska. Na letisku ťahám z príručnej batožiny kelímky bryndze (bohužiaľ, kupovaná v supermarkete) a polícia skúma balenia: "Ano je do 100ml!" :D
stanci11
@Douglas tak to je mazec!!! ja sa sťažujem že ju vláčim do Brna ale takto lietadlovo, pánečku :D a samozrejme, keď nie je salaš poruke tak človek musí aj ten supermarket navštíviť, čo sa dá robiť... inak ďakujem inak za pochvalu a dúfam že bude chutiť :)

1x alfa56




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia