Rýchly chutný slaný posúch

tatranka - fotkatatranka, 9. septembra 2016
Rýchly chutný slaný posúch
Foto: tatranka

Málokedy sa nechám zviesť koláčom pečeným na slano. Tento recept objavil a doporučil mi manžel po prečítaní receptov v časopise Báječná žena. Zobraziť celý popisMálokedy sa nechám zviesť koláčom pečeným na slano. Tento recept objavil a doporučil mi manžel po prečítaní receptov v časopise Báječná žena. Recept sa aj mne páčil a keďže s ním nebolo veľa práce a znel tak jednoducho, veru som sa odhodlala na jeho prípravu. Neľutujem. Je to naozaj chutný slaný koláč, ktorý si môžete obmieňať a prispôsobovať svojej chuti.

35 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
pol kocky
trocha
trocha
50 ml
štipka
1 ČL
1 ks
Plnka:
400 g
250 ml
80 g
80 g (môže byť aj tvaroh)
3 - 4 strúčiky
1 ks
 (alebo zelená cibuľka)
hrsť (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    V teplom mlieku pripravíme kvások aj s cukrom, pridáme teplú vodu. Po nakysnuti kvások nalejte do múky. Pridajte soľ, olej a vajíčko. Vypracujte cesto a nechajte nakysnúť. Po vykysnutí,cesto preneste rovno na vymastený plech a na ňom ho roztiahnite.

    Rýchly chutný slaný posúch - obrázok 1
  2. 2

    V nádobe zmiešajte smotany, pridajte nastrúhaný syr, bryndzu alebo tvaroh. Roztlačený tvaroh pridajte do tejto masy. Cesnak si dajte podľa chuti. Ja som pridala do plnky aj hrsť kôpru. Takto upravenou a premiešanou plnkou natrite cesto na plechu.

  3. 3

    Kým si osmažite slaninku a cibuľku,cesto, vám ešte trochu nakysne. Nemá to byť vysoké cesto. Robte to radšej na väčší plech. Je to vlastne slaný posúch, ale aký dobrýýýýýýýýýýý !!!! Upraženú slaninku s cibuľkou, preceďte cez sito./ Kovové/! Po ochladení opraženej slaninky s cibuľkou naneste a posypte cesto touto dobrotou. Nakoniec posypte posúch pažitkou alebo zelenou cibuľkou.

  4. 4

    Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C. Asi 40 - 45 minút. Hotovo! Posúch vás príjemne prekvapí. My sme si k nemu dali acidko. Bolo to veľmi chutné.

    Rýchly chutný slaný posúch - obrázok 4
  5. 5

    A potom už len s chuťou do zaujímavej dobroty.

    Rýchly chutný slaný posúch - obrázok 5
  6. 6

    Slaný rýchly a chutný posúch.

    Rýchly chutný slaný posúch - obrázok 6

Diskusia k receptu

torticka
Mňam, mňam. Take ja rada. A v tej drevenej flasticke je niečo??????
tatranka
Priateľka @torti čka.Nie nie je.Je to len kus šikovného fortielu.Je to Slovenská,suvenírová ozdôbka.
denyany
Určite výborne, my máme radi kysnuté so slanou náplňou, nuž vyskúšam. Ten kôpor sa mi preveľmi páči, dúfam, že naň nezabudnem. Vďaka za recept. Pekný večer!
venusa
No vydarený osuch aj na oko a isto aj na chuti. Pises, ze cibuľku+slaninku precedit. Ja by som to predsa len trochu pokropila a možno aj vsetko-:) vyskúšam, toto sa dobre robi v chladnejších dňoch a vonia cely dom z toho.
haji
Milá @Tatranka tvůj posúch je fotogenický, vůně se line až k nám, hned bych otestovala, zda je jedlý!?! Krásná práce, jsi šikulka! Krásný den přeji všem!
sonulienka
Paráda určite vyskúšam. Ja zas na slané som. Ďakujem za receptík Martuška.
danda3
Tiež máme radi slané osúchy, krásne sa Ti vydaril, super fotky!☺
anina6
aj mne sa veľmi páči tvoja práca milá Tatranka, šikovné ruky máš. recept si ukladám a určite ho vyprobujem. prajem krásny slnečný deň.
tatranka
Ďakujem vám za komentáriky,ktoré ste pripojili k môjmu receptu.Ja som ho piekla teraz zase,pretože nám minule veľmi chutil.Je to aj ako dobrota a aj na zasýtenie hladu.Pridaním dobrého kúska vyúdenej klobásky,to bola veru mňamka,ako vraví priateľka Ivetka.
Prikladám foto.Upečte si ho.Je výborný !


tatranka
Teraz som ho vyskúšala upiecť v mikrovlnnej trúbe na funkcii CRISP.V piebrhu 14 minút bol koláčik hotový a výborný.



bozulka
Marti pripomenula si mi keď som často takéto posúcchy robievala,ale už dávno som nerobila lebo pre jednu osobu je to škoda,ale urobím a pozvem susedky,/poznám už dve a tie si zaslúžia pohostiť/.Posúch vyzerá veľmi dobre a fotky tradične výborné !!!
tatranka
@Bozulka (25.6.2017 14:59)

Som presvedčená,že vám bude posúch chutiť a ver,že vám bude takto spolu výborne.Dobre si to vymyslela.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia