Fantastický broskyňovo-čučoriedkový koláč fotorecept

uschi - fotkauschi, 8. septembra 2010
Fantastický broskyňovo-čučoriedkový koláč (fotorecept)
Foto: uschi

Rýchly a chutný koláčik.

12
porcií
30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
1
70 g
1/2 sáčku
130 g
1 KL
1 konzerva
1
100 g
asi hrsť
2 PL
70 g
30 g
1 a 1/2 sáčku
2-3 PL
750 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z hladkej múky, cukru, vanilky, masla, kypriaceho prášku a vajca rýchlo vypracujeme krehké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na pol hodiny do chladničky. 26 cm tortovú formu vymastíme maslom a vyložíme vyvaľkaným cestom, pričom vytvoríme aj okraje asi do polovice formy.

    Fantastický broskyňovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dno posypeme rozmrvenými piškótami.

    Fantastický broskyňovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Scedené a odkvapkané ovocie rozložíme na piškóty.

    Fantastický broskyňovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z mlieka, zlatého klasu a trochy kryštálového cukru uvaríme redší puding, ktorý vychladíme a navrstvíme na ovocie. 70 g práškového cukru, 30 g masla, sladkú smotanu na miernom ohni miešame do rozpustenia a prisypeme mandle. Hmotu rozotrieme na puding.

    Fantastický broskyňovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláč vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme do zlatova asi 20-25 minút.

    Fantastický broskyňovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláč vo forme necháme vychladnúť a až potom ho vyberieme z formy a nakrájame.

    Fantastický broskyňovo-čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

klaura
hneď by som si kúsok dala ... aj keď je po polnoci ... :) vyzerá krásne, ukladám si ...
sailero
oci by jedli- maskrtili, tak nadherne to cele vyzera.
lucylee
už teraz sa mi sliny zbiehajú, určite vyskúšam
celka
Výborný koláč. Mám borůvky i broskve tak to pro mě nebude problém
upéct takový zajimavý moučník.
dedostano
Už je uložený,musím presvedčiť babku aby sme ho vyskúšali.
evanaaa
Aj ja by som si z neho dala, najmä, keď je tam puding. fajnový a pekný koláčik.
marienka44
Kedze ten puding je redsí, neviem si predstavit rozotierat nan este mandlovu hmotu. Tu mandlovu hmotu nemozem robit len z obycajnej smotany na varenie? Alebo len puding posypat mandlovymi lupienkami?
babi
Vyzerá fantasticky ,určite chutí fantasticky a ja si ho radšej hneď vytlačím, lebo v krátkej dobe ho určite upečiem
morenajea
tá mandľová hmota je naozaj trochu tuhšia a rozotierať sa veľmi na puding nedá. výsledok ale stojí za to - manľová krustička spravila super bodku na tomto koláčiku. celkovo je koláčik síce trochu piplačka ale je super.
yasemin
chcela by som sa oyptat kolko gramov je tych broskyn a cucoriedok :)