Fánky pečené na plechu fotorecept

mracik9 - fotkamracik9, 2. februára 2013
Fánky pečené na plechu (fotorecept)
Foto: mracik9

Keď som ich prvý krát vyskúšala,chutili všetkým,tak som sa rozhodla dať to sem,aby som nemusela vypisovať recepty.

30 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
250 g alebo maslo
250 ml alebo biely jogurt
1 ks
 štipka
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Cesto na fánky si pripravíme deň vopred. 40 dkg hl. múka, 1 Hera /môže byť aj maslo /, 1 kyslá smotana 250 ml, 1 vajíčko, štipka soli,zabalíme do fólie a odložíme na chladné miesto.Ja som to dala do chladničky a robila som to aj o tri dni neskôr,na ich kvalite im to neubralo. Na druhý deň vyvalkáme na tenúčko.Koliečkom nakrájame na štvorce,alebo iné tvary,ja som urobila aj srdiečka.

    Fánky pečené na plechu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V strede nakrojíme. Obalíme v cukre s vanilkovým cukrom. Poukladáme na papier a pečieme. Ja som ich piekla na 200 asi 10 minút. Sú lepšie ako vyprážané. Dúfam že vám budú chutiť.

    Fánky pečené na plechu (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

mariaklara
Tak teda, nepečené šišky som už robila, teraz musím vyskúšať toto, tie srdiečkové by sa mohli aj na Valentína podávať....
medovnicek
aj ja som už fánky piekla na plechu a chutili nám, s tými srdiečkami si mala výborný nápad
elixir
Výborné :) Väčšinou sa vyhýbam jedlám, ktoré pred konzumáciou vyžadujú byť ponorené celé v oleji... takže takýto recept sa mi veľmi páči :)
mracik9
Všetkým vám ďakujem za komentíky,potešili.Nechcela som také všedné,tak som dala tie srdiečka a páčili sa.
denyany
skvelé! ani ja nemám rada vyprážané jedlá. vďaka za recept, čoskoro ho vyskúšam.
garanco
Výborný nápad, aj ho čoskoro zrealizujem:-))
...veď sa fašiang kráti...
marienka44
@Mracik9 , tento recept mam od susedky s tym rozdielom, ze v cukre sa fanky obaluju az po upeceni, nie pred. Ona vyvalka plat cesta /z tohto mnozstva muky su 2 platy, prenesie na plech a tam ho radlikom pokraja na stvorce. Plech vystlala ciernou foliou na pecenie.
Ja osobne by som do cesta pridala aj čl kypr. prasku. Ale funkciu PDP asi splna kysla smotana. :-)
mracik9
marienka44,ja obaľujem v cukre pred pečením a skúšala som pridať aj škoricu,alebo orechy je to chutné,vyskúšaj.
mracik9
denyany,garanco,domci4,ja som ich vyskúšala hlavne kvôli tomu,že nie sú vyprážané a stali za to,len sa tak po nich zaprášilo.
baby
Tak toto sa mi páči, že pri tom netreba stáť a aj oleja koľko ušetrím. Len škoda, že to musí toľko stáť, hneď by som ich robila, tak aspoň to cesto idem spraviť...
mracik9
Baby,aspoň jedna výhoda,cesto môže stáť aj nejaký ten deň a fánky sú stále dobručké
marienka44
@Mracik9 , ked sa to obali cukrom pred pecenim, cukor skaramelizuje.
Vyskusam podla Teba, dakujem za odpoved. :-)
mariaklara
Ráno ich budem robiť, od včera sú v chladničke, dám vedieť, ako chutili:-))
mariaklara
@mracik , sú výýýbornééé, lepšie ako som si predstavovala, len pár kúskov sa mi prilepilo na papier, lebo som ich nechala vychladnú na ňom. Ale druhé som dala na čierny pečiaci papier a tie sa neprilepili, Môžem každému odporúčať, Všetkým mojím priateľkám ho vychválim:-))))) Vďaka za chutnučký recept.
mracik9
@mariaklara ,ďakujem,keď dostanem pochvalu od takej super kuchárky ako si ty,tak to poteší,nech Vám chutia,pekný deň.
garanco
No:::))) nemajú chybu!
Dnes sme ich piekli, srdiečka aj štvorčeky -(ja a moje pomocníčky, čo majú chrípkové prázdniny), aj vyskúšali, sú perfektné!
mracik9
@garanco ,pozdravujem teba,aj tvoje pomocníčky a som nesmierne šťastná že vám chutili :)
afataga
zamiesila som cesto s maslom, som zvedava ako to dopadne
mracik9
afataga,určite to bude fantastické,už som ich dlho nerobila ,možno cez víkend :))
afataga
su dobre, aj ked nie uplne ako klasicke vyprazane, ale chutia nam:

radost
@afataga
poprosím - robila si ich s tým maslom..??aká skúsenosť..??možno by som na plech z polovičnej dávky urobila..ked je to fašiangové obdobie...:-)
vopred vdaka
jerica
Možno si stojím na kábli, nerozumiem aký môže byť rozdiel medzi cestami kde ide do jedného cesta 205g masla alebo Hery, a cestom kde nejde ani gram tuku, robila som cesto bez tuku a vysmážané, pritom vôbec neboli napité olejom a masťou , dokonca som mala pocit , že sú suché a výborne chrumkavé.
Recept z ktorého som robila fánky, dajte si do vyhľadávača božie milosti, lebo ked pridám linku , koment mi admin zruší, vraj reklamný !! nepochopím ked je tu pridaných "kopec liniek" a tie su reklamnejšie ako samá celá stránka.
pridám vysmažené : foto :

afataga
@radost ano robila som s maslom, ved som to aj napisala, cesto som nechala v chladnicke 3 hod., trochu sa lepilo, musela som trosku podsypat pri valkani
@jerica neviem, ine som neskusala, iba som jedla na navsteve, asi najlepsie vyskusat oboje a porovnat
jerica
@afataga keď chceš, robila som recept Táničky božie milosti, nedá sa ináč, keď pridám linku, vyhodí ma z komentu, boli výborné :-) vnuk volal, aby som ich znova urobila :-)
jerica
@afataga , áno, ten recept bola moja inšpirácia :-) robila som ich dva x za sebou, výborný recept a postup.
mracik9
afataga,som rada že chutili,keď som ich robila prvý krát,nemohli sme sa ich dojesť,ale každému chutí niečo iné :))
mracik9
jerica,mne vyprážané nechutia tak ako tieto a hlavne nie je doma smrad za prepáleným tukom,ale vôňa vanilky :))
sergej
tak to som dnes vyskúšal a poviem vám,perfektná vec aj pre hostí ku kávičke,urobím to nabudúce z dvoch dávok
mracik9
sergej,tak to máš pravdu,minimálne z dvoch dávok odporúčam,z jednej sa zjeme pri ochutnávke :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia