Keď som ich prvý krát vyskúšala,chutili všetkým,tak som sa rozhodla dať to sem,aby som nemusela vypisovať recepty.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cesto na fánky si pripravíme deň vopred. 40 dkg hl. múka, 1 Hera /môže byť aj maslo /, 1 kyslá smotana 250 ml, 1 vajíčko, štipka soli,zabalíme do fólie a odložíme na chladné miesto.Ja som to dala do chladničky a robila som to aj o tri dni neskôr,na ich kvalite im to neubralo. Na druhý deň vyvalkáme na tenúčko.Koliečkom nakrájame na štvorce,alebo iné tvary,ja som urobila aj srdiečka.
-
2
V strede nakrojíme. Obalíme v cukre s vanilkovým cukrom. Poukladáme na papier a pečieme. Ja som ich piekla na 200 asi 10 minút. Sú lepšie ako vyprážané. Dúfam že vám budú chutiť.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
...veď sa fašiang kráti...
Ja osobne by som do cesta pridala aj čl kypr. prasku. Ale funkciu PDP asi splna kysla smotana. :-)
Vyskusam podla Teba, dakujem za odpoved. :-)
Dnes sme ich piekli, srdiečka aj štvorčeky -(ja a moje pomocníčky, čo majú chrípkové prázdniny), aj vyskúšali, sú perfektné!
poprosím - robila si ich s tým maslom..??aká skúsenosť..??možno by som na plech z polovičnej dávky urobila..ked je to fašiangové obdobie...:-)
vopred vdaka
Recept z ktorého som robila fánky, dajte si do vyhľadávača božie milosti, lebo ked pridám linku , koment mi admin zruší, vraj reklamný !! nepochopím ked je tu pridaných "kopec liniek" a tie su reklamnejšie ako samá celá stránka.
pridám vysmažené : foto :
@jerica neviem, ine som neskusala, iba som jedla na navsteve, asi najlepsie vyskusat oboje a porovnat