Fánky pečené na plechu (fotorecept)

Autor receptu: mracik9

Keď som ich prvý krát vyskúšala,chutili všetkým,tak som sa rozhodla dať to sem,aby som nemusela vypisovať recepty.

30 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto na fánky si pripravíme deň vopred. 40 dkg hl. múka, 1 Hera /môže byť aj maslo /, 1 kyslá smotana 250 ml, 1 vajíčko, štipka soli,zabalíme do fólie a odložíme na chladné miesto.Ja som to dala do chladničky a robila som to aj o tri dni neskôr,na ich kvalite im to neubralo. Na druhý deň vyvalkáme na tenúčko.Koliečkom nakrájame na štvorce,alebo iné tvary,ja som urobila aj srdiečka.
  2. V strede nakrojíme. Obalíme v cukre s vanilkovým cukrom. Poukladáme na papier a pečieme. Ja som ich piekla na 200 asi 10 minút. Sú lepšie ako vyprážané. Dúfam že vám budú chutiť.