Fánky pečené na plechu (fotorecept)
Autor receptu: mracik9
Keď som ich prvý krát vyskúšala,chutili všetkým,tak som sa rozhodla dať to sem,aby som nemusela vypisovať recepty.
30 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto na fánky si pripravíme deň vopred.
40 dkg hl. múka, 1 Hera /môže byť aj maslo /, 1 kyslá smotana 250 ml, 1 vajíčko, štipka soli,zabalíme do fólie a odložíme na chladné miesto.Ja som to dala do chladničky a robila som to aj o tri dni neskôr,na ich kvalite im to neubralo.
Na druhý deň vyvalkáme na tenúčko.Koliečkom nakrájame na štvorce,alebo iné tvary,ja som urobila aj srdiečka.
- V strede nakrojíme.
Obalíme v cukre s vanilkovým cukrom.
Poukladáme na papier a pečieme.
Ja som ich piekla na 200 asi 10 minút.
Sú lepšie ako vyprážané.
Dúfam že vám budú chutiť.