Famózna čokoládová torta

domi454 - fotkadomi454, 4. februára 2014
Famózna čokoládová torta
Foto: domi454

Pri surfovaní na internete som raz objavila na jednej anglickej stránke túto tortu alebo rezy. Bola to čokoládová láska na prvý pohľad. Po vyskúšaní Zobraziť celý popisPri surfovaní na internete som raz objavila na jednej anglickej stránke túto tortu alebo rezy. Bola to čokoládová láska na prvý pohľad. Po vyskúšaní nesklamala...

8
porcií
240 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
90 g
200 g
3 ČL
4 ks
štipka
2 PL
čokoládová vrstva:
200 g
400 ml
Vrchná vrstva:
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Famózna čokoládová torta - obrázok 1
  2. 2

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, čokoládu a kávu. Necháme vychladnúť a pridáme žltka.

    Famózna čokoládová torta - obrázok 2
  3. 3

    Vyšľaháme bielka s cukrom a postupne pridáme k čokoláde.

    Famózna čokoládová torta - obrázok 3
  4. 4

    Zmes dáme do formy vystlanej papierom a pečieme na 160°C 25-30 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

    Famózna čokoládová torta - obrázok 4
  5. 5

    Na druhú vrstvu si opäť rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, necháme vychladnúť a pomaly do nej zamiešame vyšľahanú šľahačku s štipkou soli.

    Famózna čokoládová torta - obrázok 5
  6. 6

    Nalejeme na korpus a necháme asi 2 hodiny stuhnúť v chladničke.

    Famózna čokoládová torta - obrázok 6
  7. 7

    Na tretiu vrstvu si vyšľaháme dve práškove šľahačky s cukrom (ja používam Dr.Oetker). Kto nieje zástancom práškových môže použiť dve smotany spolu so 4 plátkami želatíny. Zmes dáme na čokoládovú vrstvu necháme poriadne stuhnúť v chladničke.

    Famózna čokoládová torta - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť!

    Famózna čokoládová torta - obrázok 8

Diskusia k receptu

sracz
Obdivujem Tvoje "tortové 5* umenie" @domi454 a dovoľujem si prehlásiť, že si "VŠD" = Veľmi Šikovné Dievča!!! -:)))
pusta
je tam samá čokoláda a všetko výborné ingrediencie, to musí byť úžasná torta.
si veľmi šikovná @domi454 - 5*****
denyany
Vyzerá to krásne. Je to čokoládové, ale je tam veľa šľahačky a tú ja nemám rada, takže určite nevyskúšam.
tatranka
Krásna na prvý dojem a určite chutný zážitok pri jej konzumácii.
micca
prosim a muka tam nejde dakujem za odpoved.


an3da
Uložené, súperové, mňamkové...5*****
tiginko
vyzerá exkluzívne, obsahuje výborné suroviny a páči sa mi, že je bez múky. Parádne si napiekla @domi454
jerica
pfúúú !!! ten názov sedí ako r.. na ... PERFEKTNÉ !!!!!!! k tomu nie je čo dodať :-) iba spraviť a pomlsať !!! krásna práca s prezentáciou :-)
havino
no tak to je delo, čokoládové delo aj dielo, krásna je, ozaj famozna, ked bez múky, tak vidlička sa musí doslova klzať do rezu, ukladám, všetky hviezdy ti patria
eviana
No a teraz ma fakt mrzí, že varecha nie je natoľko interaktívna, že by sa dalo rovno vliezť a ochutnať :) Nádherná torta, čokoládovo dokonalá, podľa mňa víťaz februárový jasný :) 5*, KK
klaura
recept na takúto tortičku som už dlho hľadala ... a už ho mám .... ď a k u j e m .... :))))
Je naozaj krásna, určite sa rozplýva na jazyku ...
paeva
mňam mňam, neprídeš na brigádu? ja toto nezvládnem
alex37
tortička, vyzerá výborne, počkám si kým prídu prvé recenzie už hotovej torty :-)
xanadu1955
Torta vyzerá priam úžasne a predpokladám že aj tak chutí, syn bude mať teraz vo februári narodeniny tak ju spravím ďakujem za inšpiráciu.
smorko
Torta vyzerá famózne a určite je aj mňamková. 5*
nika60
Vypadá moc dobre gratulujem máš to za 5
ketrinvarecha
Kedze sa torticku chystam upiect prosim o radu ohladom velkosti korpusu. Aky velky by mal byt priemer formy aby som dosiahla takuto vysku torticky? Mam 28 cm formu a obavam sa ze tie vrstvy budu prilis tenke..s akou formou ste pracovali vy? Dakujem velmi pekne za odpoved. Katka:)
ketrinvarecha
Kedze sa torticku chystam upiect prosim o radu ohladom velkosti korpusu. Aky velky by mal byt priemer formy aby som dosiahla takuto vysku torticky? Mam 28 cm formu a obavam sa ze tie vrstvy budu prilis tenke..s akou formou ste pracovali vy? Dakujem velmi pekne za odpoved. Katka:)
domi454
Ja som pracovala s formou s priemerom 23 cm, takze ak chces takuto vysku treba asi urobit 1 a pol davky... dam ti este jednu radu, pri peceni korpusu sa moze stat ze bude vyzerat ako surovy, takze mozno v polovici pecenia to daj na 170 alebo 175 stupnov, zalezi od rury, preto sa to neda presne napisat.. Dufam ze sa ti vydari a bude chutit :)
cinka71
Dnes som ju upiekla je krásna ale veľmi sladká, na tanieri vyzerá dokonale.Príliš nám nechutila.
danda3
Torta vyzerá úžasne, krásna fotka.☺
kvitku
dnes ju idem vyskúšať, tešim sa..... milujem všetko čokoladové :D
miklima
dakujem za recept ,dnes som tortičku upiekla a všetkým velmi chutila,ešte raz dakujemmmm...
zdezda
5* o tyzden mame oslavenca, skusim ju :-)
dzejsik
dnes som robila, na vzhľad naozaj krásna a chuťovo pripomína harlekýn, len korpus je rozdielny :)
michaela0807
Neviem či som niekedy v živote jedla niečo lepšie :) dokonalé, sladké úžasné! Ďakujem
alexola
na ešte jednu poklonu tejto torte pridávam aj foto tej našej - s trochu viac šľahačky :)

yogicek
@anija1926
V prvom rade musím @domi454 tortu pochváliť. Robil som ju už 2x. Je vinikajúca. Prvý krát som dal kávu presne podľa rcp. Káva tam cítiť je. Ja ale mám veľmi rád kávovú chuť, tak druhý krát som kávy pridal.
Tak si daj podľa vlastnej chuti. Dúfam, že sa @domi454 nenahnevá, že jej kecám do receptu.

jolllkaa
akurát ju pečiem, dúfam že sa podarí.....už sa teším
Vyzerá výborne, či aj moja taká bude.
Ja robím z dvoch dávok na celý plech :-)
medovnicek
@domi454 zo srdca blahoželám k zaslúženému víťazstvu, ešteže som si išla pozrieť víťazné recepty, inak by mi tvoj skvelý recept "ušiel", ukladám si ho a určite vyskúšam
medovnicek
@domi454 bože tá moja zábudlivá hlava, teraz si ho idem uložiť do kk a zistím, že ho už tam mám, takže už ju len vyskúšať:)
tinca
@domi454 a múka do cesta nejde žiadna? Skvelý zákusok až na šľahačku v prášku, radšej čerstvú.Krásne foto:)
martasnv
teraz ju peciem...prave som zakukla do rury a stred korpusu je vypuceny,mam tam proste Tatry,neviem,co som urobila zle...tak uvidime,este 10 minut ma byt v rure,mozno ked bude chladnut,tak to klesne... len pre dalsich,co ju budu robit,tak ku receptu este treba 300 ml mlieka,teda ak budete pouzivat slahacku v prasku . Nastastie sme mlieko mali,tak nebol problem...no obcas sa stane,ze doma nie je to mlieko :) neskor pridam foto...teda ak sa torta vydari...
martasnv
torta sa uz chladi... mala som dalsi problem,pouzila som na druhu vrstvu slahackovu smotanu,ktora je v 1 litrovom baleni,vyraba ju Rajo a mala som problem ju zmiesat s cokoladou,lebo bola velmi tuha,cize som ju na korpus neliala... ten kopec na korpuse nakoniec klesol,ked vychladol,ale nemala som ho taky pekny. Dufam,ze po tychto mensich problemoch bude torta chutit dobre :)
denny04
už tu ten dotaz byl, ttam opravdu není žádná mouka? ráda bych ho zkusila, ale bojím se
steffik
vyzerá suprovo a asi aj chutí suprovo. Keďže čokoláda u nás fičí kedykoľvek a v akomkoľvek čase a množstve , zloženie surovín sa mi páči, tak určite vyskúšam. ďakujem za recept. Si šikuľka.
lanana
veľmi ma inšpiroval, je zároveň aj bezlepkový, lebo mi také musíme... tak určite urobím
luliky
torticka sa chladi :) dakujem za receptik, tesim sa na zajtrajsie degustovanie :)
katka78
@Domi454 Tortu som pripravila pre mojich rodičov, veľmi im chutila. Ani som ju nestihla nafotiť, len tento posledný kúsok, čo zostal. Inak nabudúce na hornú bielu vrstvu dám len jednu šľahačku, s dvoma je zbytočne vysoká oproti dvom hnedým. Každopádne, ďakujem pekne za recept :-)


1x radost
gabga
prosim Vas, mozem sa opytat,niesom velmi skuseny pekar :) Tretiu bielu vrstvu chem robit zo slahackovej smotany a zelatiny.Mozem pouzit aj praskovu zelatinu ? Smotanu najprv vyslaham na slahacku a tak pridam rozpustenu zelatinu, alebo slaham smotanu so zelatinou na tuhu slahackovu hmotu ? dakujem za vasu odpoved
fazia
Aj ja som ju vyskúšala. Chuť bola zaujímavá, PRÍJEMNE NADÝCHANÁ, až na to pečené cesto, to sa mi pri krájaní odtrhávalo a papier na tortovej forme sa mi skrčil, tak s problémami som vytvárala všetky úhľadné tortové rezy.Prášková šľahačka stačí 1, kúpená v jednote od Dr.Oerkera, kde 20 g je zdarma a stačí 180 ml na mlieka na tortovú formu o priemere 23 cm, aspoň podľa mojej skúseností, aby všetky 3 vrstvy boli rovnaké. Hostia pochválili, sami od seba. :-) ĎAKUJEM za zaujímavý recept :-) Doporučujem, pre všetkých, kto má rád čokoládu a šľahačku.
4ica
Takže včera som vyskúšala aj ja a musím pochváliť. Jedlo ju 10 ľudí a všetci sme boli prekvapení. Je ľahučká, jemná, chuť cesta je zaujímavá, mierne lepivá a krásne sa rozplýva. Čokoládu dopĺňa vrchná vrstva, ktorá ma prekvapila svojou chuťou. Od práškovej šlahačky som totiž neočakávala takú celkom príjemnú chuť( to šlahačka v spreji sa môže schovať). Taktiež oceňujem jednoduchosť, je nenáročná na prípravu. Akurát samotné servírovanie mi robilo mierne problémy. Podobne ako @fazia.. Ale toto je pán zákusok..akoby som ho priniesla z cukrárne. Dieťa mi povedalo, že si môžem takto aj zarábať :-)
1x radost
ywonita
Vynikajúca torta, môžem len a len odporučiť. Ďakujem za super recept :-)
monika3000
Aj ja sa pridávam, torticka je naozaj famozna :-) robila som ju vcera a cela sa padla
jednoroznica4kalerabus
fantastická torta, všetkým veľmi chutila. Dokonca aj moja sestra, ktorá sa stravuje veľmi striedmo a zdravo, zjedla na posedenie 4 kúsky. Odporúčam a ďakujem za recept :)
mirkamt
@domi454 Ďakujem za receptík, všetkým chutila a potešila aj sestru oslávenkyňu ;-) Príprava jednoduchá a efekt krásny. Ak ju ešte budem niekedy robiť, zvýšim množstvo surovín na korpus - bol nižší ako ostatné vrstvy (mám formu 26 cm), čokoládovú vrstvu som už teraz robila z 500 ml smotany a bola rovnaká s bielou vrstvou.
taniles
Prosim vas a celkova chut torty nieje horka?kedze tam ide len horka cokolada....mam trochu obavu ci nemam dat pol horka pol mliecne....robila som nieco podobne z horkou coko a nechutilo to tak ako som myslela...dakujem za radu
bystruska
ahojte, recept vyzerá nádherne, zajtra idem robiť partnerovi k narodeninám. chcem sa ale spýtať na pár zásadných vecí. kúpila som pre istotu aj smeta-fix - stužovač šľahačky a tak sa chcem spýtať, či nie je treba ho pridať do druhej a tretej vrstvy. je to dostatočne tuhé? alebo skôr krémovejšie? chcela by som na vrch dať malú sviečku a práve neviem, či ju to udrží :)
bystruska
a ešte sa chcem spýtať koľko asi tuhne v chladničke :) ja by som ju chcela pripraviť ráno, že by sme si k večeru dali :)
squirrel93
Torta vyzerá skvele a chytila nám, ale na môj vkus bola až príliš sladká, myslela som, že bude menej :-) každopádne sa zjedla a nikto sa nesťažoval... A už to tu bolo spomenuté - zišlo by sa do ingrediencií pridať 300 ml mlieka na poslednú vrstvu :) ... Bystruska ja som ju nechala v chladničke cez noc takže ak ju ráno pripravíš, tak myslím, že večer bude :)
bystruska
Ahojte, tak ja som tortičku mala ako narodeninové prekvapenie, takže ráno som začala a poobede sa servírovala, teda som použila dva stužovače na čokoládový krém a dva na šľahačkovú vrstvu. Ale poviem vám, tá torta je jak rozprávka!!!! nechcela som sa veľmi chváliť, ale našťastie to za mňa spravil každý, kto ju ochutnal. Výborný recept, je sladká, ale netreba z nej zjesť veľa, stačí taká dvanástinka a človek má dosť, preto si aj myslím, že 8 porcií je aspoň na moj vkuse fakt prehnaných. Ale skutočne vynikajúca :) ďakujem za recept a nech vám to varí
tiginko
@domi454 mne sa síce nepodarila tak dokonale pekná ako tebe, ale to nemení nič na fakte, že je naozaj vynikajúca. Strednú vrstvu som robila na spôsob parížskej šľahačky - v horúcej 250ml smotane na šľahanie som rozpustila čokoládu, na druhý deň vyšľahala spolu s 250g mascarpone. Vrchná vrstva je vyšľahaná tiež z 250ml šľahačky a 250g mascarpone + 2 lyžice brezového cukru. Čokoládu som použila 70%. Odporúčam všetkým čokomilom :-)


siiimka
Chcela by som sa spýtať či netreba stužovač šľahačky? lebo sa bojím či by mi to držalo :-) inak vyzerá výýýborne, určite ju vyskúšam :-)
baskag
Výýýýýýýbornáááááááá!
Radím ju už k luxusnejším zákuskom, z ktorého stačí kúsok a človek si ju pomaly vychutnáva.
Poznatky:
1.) je časovo náročnejšia ( roztopená čoko musí chladnúť, každá vrstva musí tuhnúť...začala som ju robiť o 21:00 a o 0:44 ráno som skončila len druhú vrstvu)
2.) stužovač do žiadnej vrstvy netreba- v chladničke pekne stuhne
3.) na druhú vrstvu som dala pokrájaný banán a dám ho tam aj nabudúce :)
4.)rozpustnú kávu odporúčam dať uplne jemnú Nescu, tú pomletú na prach. JA som použila Douwe Egberts - čokoláda, ale ostali mi normálne zrniečka. Nedokázala sa v tej horúcej čokoláde rozpustiť. Takže som musela tú zmes masla, čokolády a kávy pasírovať cez sitko.
5.) navrch tiež ozdobiť : kolieska banánu + hoblinky z čokoláda
A keby som vedela ako vám pridať fotku.... vyzerala krásne, aj chutila, takže ODPORÚČAM robiť pre Čokoholikov presne podľa receptu ;)
baskag
kecám..nie presne podľa receptu. V poslednej vrstve som dala už len dve práškové šlahačky v 2dcl mlieka. Práškový cukor (2PL) som už nedávala. Bolo by to už asi príliš celé sladké :P
a v recepte chýba uvedený údaj že potrebujete na poslednú vrstvu aj tie tri deci mlieka ;)
mili26
vyzerá skvele a už sa nám chladí v chladničke k zajtrajšiemu Valentínovi, dakujem za super tortičku .-)
1x mili26
tinu
dnes som ju robila priatelovy na narodeniny, z korpusu sa mi spravila šmiklavka teda myslím že jedna strana sa mi v trúbe o dosť dvihla, taká bublina sa tam spravila ale dako som to utlačila.
A keď som šlahala smotanu na krém tá sa mi zgrcla :D a polka mi ostala riedka a už nešla vyšlahať tú som odlliala a kedže toho bolo málo tak som tam prirobila čoko puding a dala ešte tú čokoládu.
Ale na chuti neubralo, síce nevyzerá tak dobre ako tvoja ale priatel pochválil :)
Ďakujem za recept, už dlho ho mám v KK teraz pridávam 5*
superfanta
ooooo waaau hladám tortu pre manžela na 38 narodeniny.........a vyzerá to že už som našla....:-) teším sa
marchefka
urobila mi ju dcéra k narodeninám, bola to najlepšia torta, akú som kedy jedla,teraz mi ukázala,odkiaľ mala recept. dakujem
nickdik
Názov plne zodpovedajúci realite, určite zopakujem.Vdaka za recept.







haji
Když dva dělají totéž, nemusí vyjít stejný výsledek. Hezky jsem si naběhla na smeč. Nepolíbená kombinací roztavené čokolády a šlehačky, vznikla mi s velkým úsilím stračatela. Moje chyba. Čokoláda byla víc prochladlá a šlehačka studená. Mno, už se dortík chladí v lednici. Dělala jsem z 1,5 dávky, aby nebylo málo. Příště si dám pozor na teploty surovin. Těsto mi vyšlo krásné, měla jsem plnou formu, se mi nahoře mírně chytlo, ale trocha škrábání neškodí, korpus spadl na polovinu. Bílou vrstvu udělám jen z jedné práškové šlehačky, víc se mi do formy nevejde. Věřím, že bude bráchovi chutnat. @Domi454 díky za receptík, časem si dám repete, zvlášť když se všem ta čoko nádhera povedla!
anikahl18
Mam otázku? Čo bolo v originálnom recepte ?( na webe) namiesto práškového šľahačky ? Kedže v VB práškové nie sú . Vďaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia