Foto: domi454
Pri surfovaní na internete som raz objavila na jednej anglickej stránke túto tortu alebo rezy. Bola to čokoládová láska na prvý pohľad. Po vyskúšaní Zobraziť celý popisPri surfovaní na internete som raz objavila na jednej anglickej stránke túto tortu alebo rezy. Bola to čokoládová láska na prvý pohľad. Po vyskúšaní nesklamala...
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
90 g |
|
200 g |
|
3 ČL |
|
4 ks |
|
štipka |
|
2 PL |
|
čokoládová vrstva: | |
200 g |
|
400 ml |
|
Vrchná vrstva: | |
2 ks |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, čokoládu a kávu. Necháme vychladnúť a pridáme žltka.
-
3
Vyšľaháme bielka s cukrom a postupne pridáme k čokoláde.
-
4
Zmes dáme do formy vystlanej papierom a pečieme na 160°C 25-30 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
-
5
Na druhú vrstvu si opäť rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, necháme vychladnúť a pomaly do nej zamiešame vyšľahanú šľahačku s štipkou soli.
-
6
Nalejeme na korpus a necháme asi 2 hodiny stuhnúť v chladničke.
-
7
Na tretiu vrstvu si vyšľaháme dve práškove šľahačky s cukrom (ja používam Dr.Oetker). Kto nieje zástancom práškových môže použiť dve smotany spolu so 4 plátkami želatíny. Zmes dáme na čokoládovú vrstvu necháme poriadne stuhnúť v chladničke.
-
8
Dobrú chuť!
si veľmi šikovná @domi454 - 5*****
Je naozaj krásna, určite sa rozplýva na jazyku ...
V prvom rade musím @domi454 tortu pochváliť. Robil som ju už 2x. Je vinikajúca. Prvý krát som dal kávu presne podľa rcp. Káva tam cítiť je. Ja ale mám veľmi rád kávovú chuť, tak druhý krát som kávy pridal.
Tak si daj podľa vlastnej chuti. Dúfam, že sa @domi454 nenahnevá, že jej kecám do receptu.
Vyzerá výborne, či aj moja taká bude.
Ja robím z dvoch dávok na celý plech :-)
kajusiqq.blogspot.sk/2013/06/torta-pre-vasnive.html...
Radím ju už k luxusnejším zákuskom, z ktorého stačí kúsok a človek si ju pomaly vychutnáva.
Poznatky:
1.) je časovo náročnejšia ( roztopená čoko musí chladnúť, každá vrstva musí tuhnúť...začala som ju robiť o 21:00 a o 0:44 ráno som skončila len druhú vrstvu)
2.) stužovač do žiadnej vrstvy netreba- v chladničke pekne stuhne
3.) na druhú vrstvu som dala pokrájaný banán a dám ho tam aj nabudúce :)
4.)rozpustnú kávu odporúčam dať uplne jemnú Nescu, tú pomletú na prach. JA som použila Douwe Egberts - čokoláda, ale ostali mi normálne zrniečka. Nedokázala sa v tej horúcej čokoláde rozpustiť. Takže som musela tú zmes masla, čokolády a kávy pasírovať cez sitko.
5.) navrch tiež ozdobiť : kolieska banánu + hoblinky z čokoláda
A keby som vedela ako vám pridať fotku.... vyzerala krásne, aj chutila, takže ODPORÚČAM robiť pre Čokoholikov presne podľa receptu ;)
a v recepte chýba uvedený údaj že potrebujete na poslednú vrstvu aj tie tri deci mlieka ;)
A keď som šlahala smotanu na krém tá sa mi zgrcla :D a polka mi ostala riedka a už nešla vyšlahať tú som odlliala a kedže toho bolo málo tak som tam prirobila čoko puding a dala ešte tú čokoládu.
Ale na chuti neubralo, síce nevyzerá tak dobre ako tvoja ale priatel pochválil :)
Ďakujem za recept, už dlho ho mám v KK teraz pridávam 5*
vy vo VeBe nemate Dr. Oetker? Ten ju v sortimente ma.
Som zvedavá na výsledok ale chuťovo je to výborné každý krém aj korpus.. takže dokopy to bude ešte bombovejsie