Famózna čokoládová torta

Autor receptu: domi454

Pri surfovaní na internete som raz objavila na jednej anglickej stránke túto tortu alebo rezy. Bola to čokoládová láska na prvý pohľad. Po vyskúšaní nesklamala...

8
porcií
240 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, čokoládu a kávu. Necháme vychladnúť a pridáme žltka.
  3. Vyšľaháme bielka s cukrom a postupne pridáme k čokoláde.
  4. Zmes dáme do formy vystlanej papierom a pečieme na 160°C 25-30 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
  5. Na druhú vrstvu si opäť rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, necháme vychladnúť a pomaly do nej zamiešame vyšľahanú šľahačku s štipkou soli.
  6. Nalejeme na korpus a necháme asi 2 hodiny stuhnúť v chladničke.
  7. Na tretiu vrstvu si vyšľaháme dve práškove šľahačky s cukrom (ja používam Dr.Oetker). Kto nieje zástancom práškových môže použiť dve smotany spolu so 4 plátkami želatíny. Zmes dáme na čokoládovú vrstvu necháme poriadne stuhnúť v chladničke.
  8. Dobrú chuť!