Famózna čokoládová torta
Autor receptu: domi454
Pri surfovaní na internete som raz objavila na jednej anglickej stránke túto tortu alebo rezy. Bola to čokoládová láska na prvý pohľad. Po vyskúšaní nesklamala...
8 porcií |
240 minút príprava |
25 minút na 160 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, čokoládu a kávu. Necháme vychladnúť a pridáme žltka.
- Vyšľaháme bielka s cukrom a postupne pridáme k čokoláde.
- Zmes dáme do formy vystlanej papierom a pečieme na 160°C 25-30 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
- Na druhú vrstvu si opäť rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, necháme vychladnúť a pomaly do nej zamiešame vyšľahanú šľahačku s štipkou soli.
- Nalejeme na korpus a necháme asi 2 hodiny stuhnúť v chladničke.
- Na tretiu vrstvu si vyšľaháme dve práškove šľahačky s cukrom (ja používam Dr.Oetker). Kto nieje zástancom práškových môže použiť dve smotany spolu so 4 plátkami želatíny. Zmes dáme na čokoládovú vrstvu necháme poriadne stuhnúť v chladničke.
- Dobrú chuť!