Falošný majonézový šalát
Autor receptu: veronikahtl
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeler si ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a dáme variť. Zatiaľ si pokrájame ostatné suroviny a v miske zmiešame sojolky (majolku a tatarku) s gréckym jogurtom. Necháme chvíľu odstáť.
- Keď je zeler uvarený, necháme ho vychladnúť a potom nastrúhať na veľkom krájači. Nakoniec všetko spolu zmiešame a necháme cez noc odstáť v chladničke.
- Ja osobne som nepridala ani štipku soli a korenia.
Je veľmi dôležité vybrať si mladý zeler, pretože staré sú hľuzovite, tvrdé a nechutí to dobre.
Na druhý deň servírujeme - ako prílohu k mäsu, samostatný šalát alebo na zapečenej bagetke.
DOBRÚ CHUŤ