Falošný majonézový šalát

Autor receptu: veronikahtl

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeler si ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a dáme variť. Zatiaľ si pokrájame ostatné suroviny a v miske zmiešame sojolky (majolku a tatarku) s gréckym jogurtom. Necháme chvíľu odstáť.
  2. Keď je zeler uvarený, necháme ho vychladnúť a potom nastrúhať na veľkom krájači. Nakoniec všetko spolu zmiešame a necháme cez noc odstáť v chladničke.
  3. Ja osobne som nepridala ani štipku soli a korenia. Je veľmi dôležité vybrať si mladý zeler, pretože staré sú hľuzovite, tvrdé a nechutí to dobre. Na druhý deň servírujeme - ako prílohu k mäsu, samostatný šalát alebo na zapečenej bagetke. DOBRÚ CHUŤ