Mala som doma kopec jablcok..chybalo mi vsak listkove cesto, tak som si spomenula na recept od kamaratky..tu je vysledok.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 3 pohare |
|
| 1 pohar |
|
| 1/2 pohara |
|
| Plnka makovo-jablkova: | |
| 1 balicek s cukrom |
|
| asi 10 ks nastrúhané |
|
| + stava |
|
| 1 ks |
|
| Plnka jablkovo- orechova: | |
| asi 12 ks nastrúhané |
|
| 2 pohar nasekane |
|
| 1 pohara |
|
| podla potreby |
|
| podla potreby |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| 1 na potretie |
|
Postup
-
1
Cesto: Zmiesame muku, stipku soli, mlieko a olej (pohar=250ml). Vypracujeme cesto a rozdelime na 4 rovnake casti. Kazdu cast dobre natenko vyvalkame a naplnime plnkou. Zavinieme dame na dobre vymasteny plech, popichame po vrchu vydlickou a potrieme rozslahanym vajickom. Dame piect dozlatova na 180C na asi 45 min..po upeceni hned potrieme este zvysnym rozlahanym vajickom.
-
2
Makovo-jablkova plnka: Do maku s cukrom som nastruhala citronovu koru. Zmes som rozsypala po vyvalkanom ceste. Jablcka nastruhame a pridame citronovu stavu aby nezhnedli. potom vyzmykame a rozlozime na mak. Nakoniec posypeme vanilkovym alebo skoricovym cukrom a zavinieme.
- 3
Jablkovo-orechova plnka: Jablka nastruhame a pridame citronovu stavu. Na rozvalkane cesto rozsypeme asi pohar struhanky. Na to nasypeme nastruhane vyzmykane jablka. Hrozienka si namocime dopredu do vody, scedime a dama na jablkovu masu s nasekanymi orechami a skoricovym alebo vanilkovym cukrom. Podla sladkosti jablk posypeme este krystalovym cukrom a zavinieme
- 3









Diskusia k receptu