Falošná štrúdľa

canadabc - fotkacanadabc, 20. októbra 2012
Falošná štrúdľa
Foto: canadabc

Mala som doma kopec jablcok..chybalo mi vsak listkove cesto, tak som si spomenula na recept od kamaratky..tu je vysledok.

60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3  pohare
1 pohar
1/2 pohara
Plnka makovo-jablkova:
1 balicek s cukrom
asi 10 ks nastrúhané
  + stava
1 ks
Plnka jablkovo- orechova:
asi 12 ks nastrúhané
2 pohar nasekane
1 pohara
 podla potreby
 podla potreby
2 ks
1   na potretie




Postup

  1. 1

    Cesto: Zmiesame muku, stipku soli, mlieko a olej (pohar=250ml). Vypracujeme cesto a rozdelime na 4 rovnake casti. Kazdu cast dobre natenko vyvalkame a naplnime plnkou. Zavinieme dame na dobre vymasteny plech, popichame po vrchu vydlickou a potrieme rozslahanym vajickom. Dame piect dozlatova na 180C na asi 45 min..po upeceni hned potrieme este zvysnym rozlahanym vajickom.

    Falošná štrúdľa - obrázok 1
  2. 2

    Makovo-jablkova plnka: Do maku s cukrom som nastruhala citronovu koru. Zmes som rozsypala po vyvalkanom ceste. Jablcka nastruhame a pridame citronovu stavu aby nezhnedli. potom vyzmykame a rozlozime na mak. Nakoniec posypeme vanilkovym alebo skoricovym cukrom a zavinieme.

  3. 3

    Jablkovo-orechova plnka: Jablka nastruhame a pridame citronovu stavu. Na rozvalkane cesto rozsypeme asi pohar struhanky. Na to nasypeme nastruhane vyzmykane jablka. Hrozienka si namocime dopredu do vody, scedime a dama na jablkovu masu s nasekanymi orechami a skoricovym alebo vanilkovym cukrom. Podla sladkosti jablk posypeme este krystalovym cukrom a zavinieme

    Falošná štrúdľa - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne
...pacia sa mi velmi,specialne to cesto,to vyskusam urcite,poharove som este neskusala,predpokladam,ze pohar si mala tak 250 ml?
vierik
Máš ju veľmi peknú,zaujalo ma hlavne to cesto,ukladám KK :-)
torticka
ja by som pekne a najkrajšie poprosila, keď sa dáva pohárový, šalkový recept, či by sa tam nemohli napísať aj mililitre. Ďakujem.
ebaka
zaujímavé cesto,vyskúšam....hrozienka mám namočené v rume a keď potrebujem mám po ruke...robím to už roky ,dík za recept a pekný večer
marijanka712
vypada bombovo to cesto aj mna zaujalo a preto odskúšam sice zdá sa mi trochu mastné , ale treba odskúšať budem múdrejšia ukladám do kk
astheart
Právě ten tuk způsobí, že těsto lístkuje. já dělám podle receptu, který před léty ukazoval v TV Jan Rosák. 25 Dkg mouky, půl kostky ztuženého tuku a 16 lžic piva. Uhnětete těsto (tuk je lepší nastrouhat). je hodně lepkavé, ale to se samo spraví. Pak ho dám na 1/2 hodiny pod nahřátý kastrol. No a potom už jen rozválím a plním jablky, vyjdou dva velké štrůdly. Před pečením potřít vejcem a popíchat vidličkou. Od klasického lístového k nerozeznání a opravdu velmi chutný! Doporučuji.
1x mya
marianne
@astheart aj to Tvoje je super,ale dve veci mi objasni prosim: 1.a ked dam namiesto stuzeneho tuku maslo,zhresim moc? 2.ako ho das pod ten nahriaty kastrol? nahrejes ho v teplej vode a strcis pod neho?
babicka
určite vyskúšam.Recept ma zaujal.Díky a ukladám do KK.
douglas
Paci sa mi cesto. Jednoduche a urcite vyborne. Zvyknem robit cesto s tvarohom, ale ked nebude po ruke...vyzkusam tvoje. :).
canadabc
Ospravedlnujem sa za chybu..dnes som bola u kamaratky co mi dala tento recept a oznamila mi ze to cesto sa rozdeli na 4 casti (ja som to rozdelila iba na 3, asi ma pomylili tie tri pohare muky). Treba to rozvalkat uplne na tenko. Ona zhodou okolnosti tiez piekla tuto strudlu a mozem vam povedat ze je to rozdiel mala ju kranu tenucku...tak este raz sorry..nabuduce ked to budem robit odfotim 4 zaviny aby vas to nemylilo:))
masa80
Tento recept si zasluži velku pochvalu, piekla som v nedelu s jablkami ,pod jablká som dala struhanku s orechami, ale dnes som piekla zaa pre zmenu do jednej som dala struhanku zmiešanu s orechmi nato zavarené marhule a posypala grankom žiadny cukor a bola užasná. Po upečení som potrela rozpusteným masilom.
renka73
Tak ja som ju skúšala a musí povedať VÝBORNÁ.Len sa tak zaprášilo a už pýtali zas :-)ďakujem za výboroný recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia