Falošná štrúdľa

Autor receptu: canadabc

Mala som doma kopec jablcok..chybalo mi vsak listkove cesto, tak som si spomenula na recept od kamaratky..tu je vysledok.

60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Zmiesame muku, stipku soli, mlieko a olej (pohar=250ml). Vypracujeme cesto a rozdelime na 4 rovnake casti. Kazdu cast dobre natenko vyvalkame a naplnime plnkou. Zavinieme dame na dobre vymasteny plech, popichame po vrchu vydlickou a potrieme rozslahanym vajickom. Dame piect dozlatova na 180C na asi 45 min..po upeceni hned potrieme este zvysnym rozlahanym vajickom.
  2. Makovo-jablkova plnka: Do maku s cukrom som nastruhala citronovu koru. Zmes som rozsypala po vyvalkanom ceste. Jablcka nastruhame a pridame citronovu stavu aby nezhnedli. potom vyzmykame a rozlozime na mak. Nakoniec posypeme vanilkovym alebo skoricovym cukrom a zavinieme.
  3. Jablkovo-orechova plnka: Jablka nastruhame a pridame citronovu stavu. Na rozvalkane cesto rozsypeme asi pohar struhanky. Na to nasypeme nastruhane vyzmykane jablka. Hrozienka si namocime dopredu do vody, scedime a dama na jablkovu masu s nasekanymi orechami a skoricovym alebo vanilkovym cukrom. Podla sladkosti jablk posypeme este krystalovym cukrom a zavinieme