Falošná držková polievka

remcula - fotkaremcula, 14. apríla 2011
Falošná držková polievka
Foto: remcula

Kdysi jeden můj známý pěstoval pro jisté družstvo žampiony a hlívu. byly to časy, kdy jsme hlívu a žampiony upravovali na spoustu způsobů. Ty Zobraziť celý popisKdysi jeden můj známý pěstoval pro jisté družstvo žampiony a hlívu. byly to časy, kdy jsme hlívu a žampiony upravovali na spoustu způsobů. Ty časy jsou už pryč, hlíva je docela drahá, ale někdy neodolám a udělám si pár dobrůtek z této vynikající houby.

3 porce
porcie
5 min minút
príprava
30min minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 200g
1 kus , nebo jiná gulášovka
1 kus menší
cca 100g




Postup

  1. 1

    Hlívu si nakrájíme na drobné kousíčky a dáme vařit do 3/4 l mírně osolené vody

    Falošná držková polievka - obrázok 1
  2. 2

    Po chvilce přidáme na malé kousky pokrájenou mrkev a celer

    Falošná držková polievka - obrázok 2
  3. 3

    vaříme cca 20 minut a pak v trošce vody rozmícháme buď Oravskou gulášovku, jebo jinou gulášovou polévku ze sáčku a vaříme ještě cca 12 minut. Já nejsem zastánce polévek ze sáčku, tuhle ovšem miluje celá moje rodina. Úplně nejlepší je z Oravské gulášovky, u nás jsem ji ale již dlouho neviděla.

    Falošná držková polievka - obrázok 3

Diskusia k receptu

3sandra3
fajn polievočka s hlivami a so zeleninkou... aj zajtra môžem uvariť, keďže je piatok a mäso sa nepapá.... a vlastne teraz mi napadlo, tá Oravská gulášovka- tak v tej je mäso?...to asi nie, asi zrejme iba vývar.... však
remcula
@3sandra3 , popravdě si fakt nepamatuji, už strašně dlouho jsem jakoukoliv sáčkovou polévku nekupovala, jen vím, že byla super pikantní a zrovna v kombinaci s tou hlívou skvělá.
sovka62
Robievam ju trochu iným spôsobom. Základ polievky ako klasickú držkovú (ale aj tá sáčková môže byť dobrá). Hlivu rozdelím, odstránim tvrdé stonky a celé, nerozkrájané plodnice varím v slanej vode. Krájam ich až uvarené, na pásiky. Potom naozaj vyzerajú ako držky a ilúzia je dokonalá.
remcula
@sovka62 ano, to je pravda, ta iluze! :-)) Jenže já měla jen malé hlavičky, ty větší jsem včera osmažila jako řízek. I ten tvůj postup znám, každý si nějak poradíme.
hubata
Dobrá náhrada za držkovicu, niekedy aj zdravšie. Skúsim či sa mi doma dajú oklamať.......
pacik
tak toto uvarím, hliva nemá chybu
paveljrk
Úžasný nápad a uvidíme ako bude chutiť.Ukladám a vyskúšam.Držkovú priamo milujem.
bozulka
3sandra3, pridaj gulášový bujon-vitana.Tiež je dobrý a dochuť troškou čili
remcula
@bozulka , určitě bych to udělala, ale neměla jsem ho. Taky s bujónem opatrně, ta polévka je slaná už dost. Ten gulášový bujón měla teď dcera, já ještě ne a říkala, že je super pikantní.
haston
akurát dnes som mal držkovú z hlivy...:-)
straka1
Až dnes sa mi podarilo naďabiť na recept.Varila som tú falošnú držkovú-aj z iných receptov-ale táto NAJVIAC mojej rodine chutila-takže ďakujem za skvelý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia