Orechové rezy
Orechové rezy

Exotika orechovo-pomarančová

diababka - bez fotkydiababka, 13. decembra 2018

Mleté orechy, žiadna múka, minimum cukru, domáca kandizovaná kôra

35
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
1 PL
2 PL
10 PL mleté
1 hrsť
 štipka
Navrch:
2 hrste na sekané
1 hrsť
200 g




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľahať s cukrom a s medom do peny.

  2. 2

    Primiešať mleté orechy a na kocky nakrájanú kandizovanú pomarančovú kôru.

  3. 3

    Z bielkov a štipky soli vyšľahať hustý sneh a postupne zamiešať k orechovej zmesi.

  4. 4

    Pripravené cesto vyliať na pomastený a mletými orechami posypaný plech /38x38 cm/.

  5. 5

    Piecť vo vyhriatej rúre na 170 stupňov, cca 20-25 min. Skontrolovať šparatkom. Asi po 10 minútach znížim teplotu na 160 stupňov.

  6. 6

    Medzi tým si pripravíme džem, môže byť aj marhuľový, nasekané orechy a na kocky nakrájanú pomarančovú kandizovanú kôru.

  7. 7

    Po upečení hneď natrieť džem a posypať zmesou orechov a kôry. Krájať vychladnuté. Občas na džem nastrúham 90 % čokoládu, ale nemusí byť. Obrázok nepridám lebo neviem :-D

Diskusia k receptu

frezia
Skoda, ze nevies pridat obrazok tejto dobroty. Stoji za vyskusanie.
diababka
Baba negramotná :-D a ešte mi aj blbne fotenie v mobile. Až upečiem nechám dobrej víle urobiť foto a poslať, Som prekvapená, že mi recept vôbec prešiel na prvý pokus.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia