Exotika orechovo-pomarančová
Mleté orechy, žiadna múka, minimum cukru, domáca kandizovaná kôra
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Žĺtky vyšľahať s cukrom a s medom do peny.
- 2
Primiešať mleté orechy a na kocky nakrájanú kandizovanú pomarančovú kôru.
- 3
Z bielkov a štipky soli vyšľahať hustý sneh a postupne zamiešať k orechovej zmesi.
- 4
Pripravené cesto vyliať na pomastený a mletými orechami posypaný plech /38x38 cm/.
- 5
Piecť vo vyhriatej rúre na 170 stupňov, cca 20-25 min. Skontrolovať šparatkom. Asi po 10 minútach znížim teplotu na 160 stupňov.
- 6
Medzi tým si pripravíme džem, môže byť aj marhuľový, nasekané orechy a na kocky nakrájanú pomarančovú kandizovanú kôru.
- 7
Po upečení hneď natrieť džem a posypať zmesou orechov a kôry. Krájať vychladnuté. Občas na džem nastrúham 90 % čokoládu, ale nemusí byť. Obrázok nepridám lebo neviem :-D
Tiež orechové rezy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ste moja prvá :-D nemusíte sa obávať, je to ozaj odskúšané. Pokúsim sa pridať foto až budem piecť