Exotika orechovo-pomarančová
Mleté orechy, žiadna múka, minimum cukru, domáca kandizovaná kôra
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Žĺtky vyšľahať s cukrom a s medom do peny.
- 2
 Primiešať mleté orechy a na kocky nakrájanú kandizovanú pomarančovú kôru.
- 3
 Z bielkov a štipky soli vyšľahať hustý sneh a postupne zamiešať k orechovej zmesi.
- 4
 Pripravené cesto vyliať na pomastený a mletými orechami posypaný plech /38x38 cm/.
- 5
 Piecť vo vyhriatej rúre na 170 stupňov, cca 20-25 min. Skontrolovať šparatkom. Asi po 10 minútach znížim teplotu na 160 stupňov.
- 6
 Medzi tým si pripravíme džem, môže byť aj marhuľový, nasekané orechy a na kocky nakrájanú pomarančovú kandizovanú kôru.
- 7
 Po upečení hneď natrieť džem a posypať zmesou orechov a kôry. Krájať vychladnuté. Občas na džem nastrúham 90 % čokoládu, ale nemusí byť. Obrázok nepridám lebo neviem :-D
Tiež orechové rezy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Ste moja prvá :-D nemusíte sa obávať, je to ozaj odskúšané. Pokúsim sa pridať foto až budem piecť