Orechové rezy
Exotika orechovo-pomarančová
Autor receptu: diababka
Mleté orechy, žiadna múka, minimum cukru, domáca kandizovaná kôra
35 porcií |
15 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Žĺtky vyšľahať s cukrom a s medom do peny.
- Primiešať mleté orechy a na kocky nakrájanú kandizovanú pomarančovú kôru.
- Z bielkov a štipky soli vyšľahať hustý sneh a postupne zamiešať k orechovej zmesi.
- Pripravené cesto vyliať na pomastený a mletými orechami posypaný plech /38x38 cm/.
- Piecť vo vyhriatej rúre na 170 stupňov, cca 20-25 min. Skontrolovať šparatkom. Asi po 10 minútach znížim teplotu na 160 stupňov.
- Medzi tým si pripravíme džem, môže byť aj marhuľový, nasekané orechy a na kocky nakrájanú pomarančovú kandizovanú kôru.
- Po upečení hneď natrieť džem a posypať zmesou orechov a kôry. Krájať vychladnuté. Občas na džem nastrúham 90 % čokoládu, ale nemusí byť. Obrázok nepridám lebo neviem :-D