Orechové rezy

Exotika orechovo-pomarančová

Autor receptu: diababka

Mleté orechy, žiadna múka, minimum cukru, domáca kandizovaná kôra

35
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vyšľahať s cukrom a s medom do peny.
  2. Primiešať mleté orechy a na kocky nakrájanú kandizovanú pomarančovú kôru.
  3. Z bielkov a štipky soli vyšľahať hustý sneh a postupne zamiešať k orechovej zmesi.
  4. Pripravené cesto vyliať na pomastený a mletými orechami posypaný plech /38x38 cm/.
  5. Piecť vo vyhriatej rúre na 170 stupňov, cca 20-25 min. Skontrolovať šparatkom. Asi po 10 minútach znížim teplotu na 160 stupňov.
  6. Medzi tým si pripravíme džem, môže byť aj marhuľový, nasekané orechy a na kocky nakrájanú pomarančovú kandizovanú kôru.
  7. Po upečení hneď natrieť džem a posypať zmesou orechov a kôry. Krájať vychladnuté. Občas na džem nastrúham 90 % čokoládu, ale nemusí byť. Obrázok nepridám lebo neviem :-D