Foto: izabella929
O labužníkovi všetkých čias som už písala pri roštenke..medzi jeho labužnícke pochúťky patrili aj sladkosti..jeho torta je svetoznáma s jej jedinečnou kresbou, ktoré charakterizuje Zobraziť celý popisO labužníkovi všetkých čias som už písala pri roštenke..medzi jeho labužnícke pochúťky patrili aj sladkosti..jeho torta je svetoznáma s jej jedinečnou kresbou, ktoré charakterizuje všetky sladkosti Esztarházy...pokúsila som sa upiecť výborné rezy cesto aj krém je orechové..jeho kresbu som sice presne nestvárnila, lebo nie som jeho dvorná kuchárka.-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
8 ks |
|
120 g |
|
50 g |
|
200 g |
|
Krém: | |
800 g |
|
5 lyž. |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1/2 dcl (alebo koňak) |
|
200 ml. |
|
Na vrch: | |
20 g |
|
1 lyž. |
|
1 lyž. |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Vajcia som rozdelila, do bielkov som pridala štipku soli a vymiešala do peny, pridala som po častiach práškový cukor a vyšľahala na tvrdý sneh..
-
2
pridala som žĺtky a ďalej šľahala ešte minútu..
-
3
potom som po lyžici vmiešavala veľmi opatrne múku zmiešanú s orechami..
-
4
plechy som si pripravila 3 kusy..položila som na ne pečiace papiere...cesto som rozdelila na 3 rovnaké časti..
-
5
plech 27x37 cm.som vyložila papierom a cesto som rozotrela rovnomerne na papier..trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekli sa 12 min.
-
6
upečené korpusy som nechala dobre vychladiť...
-
7
pokiaľ sa chladili, urobila som si krém...mlieko, cukor a pudingy som vymiešala a uvarila hustú kašu...nechala som ju vychladiť...
-
8
do vychladnutého pudingu som vmiešala už iba mleté orechy a rum...
-
9
napokon vyšľahanú smotanu..
-
10
všetky korpusy som prekrojila na polovice...dostala som 6 kusov ...tieto som naplnila krémom a uložila do chladničky...
-
11
druhý deň som urobila čoko polevu a horkou roztopenou čoko, som robila kresbu...zabudla fotiť..pokrájala na trojuholníky...a prajem vám dobrú chuť..
Zákusok samozrejme perfektný!
Verím, že Ťa toto ocenenie poteší.
Autorka receptu píše v bode 5: plech 27x37 cm.
A ešte sa chcem spytat na tu bielu polevu, uz mam 259 g buelej cokolady, no inak máte nadherné recepty naozaj vsetky velmi dobre a aj odfotene.
Jáj uz chapem teraz, na polovicu sa prekrojuju, nie v reze ale na ploche ci ako to povedat, jaj moj prvy prispevok na Vareche a teda...no tesim sa uz nan, dam tiez vlašske orechy.