Tak isto ako kapučínové rezy aj tieto som piekla prvý krát ... na rodinnej oslave sa po nich len zaprášilo ... :)
8-10
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
25-35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 2 hrnčeky |
|
| 1 hrnček |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 3 ks |
|
| 1 hrnček |
|
| 0,5 hrnčeka |
|
| 2 PL |
|
| krém: | |
| 450 ml |
|
| 2 ks |
|
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 1 téglik |
|
| dobrá poleva: | |
| 80 g |
|
| 100 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1-2 PL |
|
Postup
-
1
Suroviny na korpus zmiešame v mise, vylejeme na plech a pečieme pri 180 stup. 25-35 min. necháme vychladnúť. V recepte to nie je, ale ja som povrch potrela ríbezľovým džemom.
- 2
Z mlieka a pudingových práškov uvaríme hustý puding, po vychladnutí zmiešame s maslom, ktoré sme do peny vymiešali s práškovým cukrom. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu. Natrieme na korpus.
- 3
Z uvedených surovín za stáleho miešania uvaríme polevu a po miernom vychladnutí natrieme na plnku. Dáme stuhnúť do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









@tinca : ano, je to Oetker a tuším, že som ho kúpila v Tescu
@evusik : pečené je to na veľkom plechu, na tom hlbšom čo dávali bežne k plynovým sporákom ... (teraz neviem, aké dávajú :) ... )
Dievčence, ďakujem za komenty :) :) :)
a ešte jedna vec, keď manžel olízal varechu od tej tvojej polevy, tak som myslela, že sa zadusí od šťastia a radosti, povedal, že nikdy v živote nič také dobré nejedol ;-)
je to poleva, ktorú robievala moja mamka a páči sa mi, že sa dobre krája ... ja musím tej polevy vždy robiť viac, aby ostalo aj na vylizovanie misy ... prajem vám vydarenú oslavu a oslávencovi veľa zdravia ... :)