Foto: bugout
Ementálsky šalát podľa ČSN 60904 z roku 1962. Jeden tu už je, ale tento recept je iný...
Zdroj: Maková panenka
Postup
-
1
Ementál, vajcia uvarené na tvrdo, kapiu a cibuľu nakrájať a jemne premiešať s jogurtom. Nechať stáť v chlade. Ja som ho jedol po 20 hodinách a bol výborný... (Keď som chutnal po ôsmich, tak to nebolo nič moc.)
Priznám sa, že aj ja pridávam občas 1 PL majonézy do jogurtu. Ja netolerujem smotanový jogurt - iba mliečny, bez tukový, ktorý je síce výborný aj sám o sebe (teda aspoň ten čo používam ja - iba jednu značku mám odskúšanú) ... ale tá majonéza dodá krémovosť a plnosť chuti :-) Inak zaujímavý receptík - veľmi šaláty nerobím, ale tento ma celkom zaujal.
Ja robievam rozne salaty pomerne casto, len tak co ma napadne, ked syrovy, dam viac druhov syra, uhorky, sol, korenie, worcester a zasadne do hociakeho majonezu.
Určite im bude chutiť, veď ich poznám ako svoju dlaň.