4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky obielime, pokrájame na kocky a varíme v osolenej vode. Pred dovarením zlejeme tak, že časť vody necháme. Povrch posypeme hrubou múkou a necháme prevrieť. Nemiešame. Odstavíme a múku so zemiakmi roztlačíme tak, aby nám vznikla mäkká zmes.
- 2
V rukách z nej ušúľame väčšie kusy, z ktorých odtŕhame kúsočky, ktoré kladieme do misy. Druhý spôsob vytvárania džatiek je ten, že lyžicou vyberáme malé kúsky, ktoré kladieme do misy. Lyžicu namáčame do vody, v ktorej sa varili zemiaky.
- 3
Džatky prelejeme maslom alebo opraženou cibuľkou so slaninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
bohato pocukrujeme a dobre ich v mise ponatriasame, aby sa premiešali. Nepohrdnú nimi ani chlapi.