Čokoládový koláč
Dvojfarebný čokoládový koláč (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Výborný, rýchly a ľahučký čokoládový koláčik.* Forma priemer - 22 cm. 1 hrnček je 250
ml.
12 porcií |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Najskôr si dáme do misy sypké suroviny: múku, puding, vanilkový a kryštálový cukor a prášok do pečiva.
- Do druhej misy dáme tekuté suroviny: mlieko, rum, olej, vajcia a všetko vymiešame na hladko.
- Teraz do tekutej zmesi pridáme sypké suroviny a poriadne spolu všetko dôkladne vymiešame.
- Z cesta časť odoberieme a pridáme do nej kakao a čokoládu polámanú na kocky (ja som si čokoládu najskôr roztopila vo vodnom kúpeli a miešala som ju pokiaľ sa ochladila, až potom som ju pridala do cesta).
- Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Dáme do nej najskôr svetlé cesto.
- Na vrch svetlého cesta dáme tmavé cesto.
- Špáradlom niekoľkokrát prejdeme po vrchu cesta.
- Upečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Upečené necháme vychladnúť. Povrch posypeme práškovým cukrom a polejeme čokoládovou polevou.
- Pokrájame na kúsky.