Čokoládový koláč

Dvojfarebný čokoládový koláč (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Výborný, rýchly a ľahučký čokoládový koláčik.* Forma priemer - 22 cm. 1 hrnček je 250 ml.

12
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si dáme do misy sypké suroviny: múku, puding, vanilkový a kryštálový cukor a prášok do pečiva.
  2. Do druhej misy dáme tekuté suroviny: mlieko, rum, olej, vajcia a všetko vymiešame na hladko.
  3. Teraz do tekutej zmesi pridáme sypké suroviny a poriadne spolu všetko dôkladne vymiešame.
  4. Z cesta časť odoberieme a pridáme do nej kakao a čokoládu polámanú na kocky (ja som si čokoládu najskôr roztopila vo vodnom kúpeli a miešala som ju pokiaľ sa ochladila, až potom som ju pridala do cesta).
  5. Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Dáme do nej najskôr svetlé cesto.
  6. Na vrch svetlého cesta dáme tmavé cesto.
  7. Špáradlom niekoľkokrát prejdeme po vrchu cesta.
  8. Upečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Upečené necháme vychladnúť. Povrch posypeme práškovým cukrom a polejeme čokoládovou polevou.
  9. Pokrájame na kúsky.