Dvojfarebné srdce
Autor receptu: redakcia
Inšpirácia na sladké dezerty, ktoré môžete pripraviť na Valentína!
Postup
- Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtky s cukrom a orieškovým krémom do peny. Múku zmiešame s orieškami
a citrónovou kôrou a primiešame do cesta. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca s objemom 1 l. Pečieme v predhriatej rúre asi 35 minút.
- Po upečení necháme korpus vychladnúť. Potom 2–krát pozdĺžne prerežeme. Na náplň pripravíme čokoládovú krémovú náplň s mliekom a cukrom. Polovicu náplne natrieme na spodný korpus, zľahka priložíme stredný plát,
natrieme druhú polovicu náplne a priložíme vrchný plát. Dáme stuhnúť.
- Na ozdobenie skaramelizujeme cukor. Pridáme mleté oriešky a premiešame. Zmes vylejeme na plech vyložený papierom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmes rozdrvíme. Smotanu so smeta–fixom a rumom vyšľaháme do tuha.
- Boky a vrchnú stranu torty potrieme šľahačkou a posypeme orieškovým karamelom. Polovicu srdca posypeme kakaom. Dáme stuhnúť.