Komerčný recept
Pečenie sa v našich domácnostiach stáva čoraz populárnejšie. Prináša radosť, o ktorú sa chceme podeliť s rodinou, priateľmi či známymi. Vyskúšajte recept Zobraziť celý popisKomerčný recept
Pečenie sa v našich domácnostiach stáva čoraz populárnejšie. Prináša radosť, o ktorú sa chceme podeliť s rodinou, priateľmi či známymi. Vyskúšajte recept na Dvojfarebné kokosové guľôčky od
blogerky Angie bakes, ktorý vám prináša SweetFamily a vychutnajte si spolu krásne Vianoce. Ďalšie
vianočné recepty nájdete na www.sweet-family.sk.
porcií
Suroviny
| Ingrediencie na bielu vrstvu: | |
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g strúhaný |
|
| 1 kvapka |
|
| Ingrediencie na tmavú vrstvu: | |
| 200 g |
|
| 100 g mleté |
|
| 50 g |
|
| 120 g |
|
| 3 PL (alebo rumová aróma) |
|
| uvarená |
|
| strúhaný (na vyvaľkanie) |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme vnútornú bielu vrstvu - zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom a pridáme kokos. Z tejto hmoty tvarujeme maličké guľôčky (20 kusov) a uložíme ich do mrazničky.
- 2
Na tmavú vrstvu si zomelieme sušienky na jemno, zmiešame ich s mletými orechmi, kakaom a práškovým cukrom. Prilejeme rum a toľko kávy, aby sa hmota dala pekne tvarovať.
- 3
Biele guľôčky vyberieme z mrazničky, z tmavej hmoty odoberieme menšiu dávku, sploštíme v ruke, do stredu uložíme bielu kokosovú guľôčku, uzavrieme a vytvarujeme veľkú guľôčku. Vyvaľkáme v kokose.
- 4
Opakujeme, až kým sa nám hmoty neminú. Skladujeme v chlade. Z tejto dávky vyjde 20 kusov.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu