Foto: fialka49
Tento recept mám od bývalej kolegyne z práce a pečiem ho pri slávnostnejších príležitostiach už dlhé roky. Lahodnosť mu dodávajú orechy a poťah zo Zobraziť celý popisTento recept mám od bývalej kolegyne z práce a pečiem ho pri slávnostnejších príležitostiach už dlhé roky. Lahodnosť mu dodávajú orechy a poťah zo sušeného mlieka. Uhlopriečne máčanie do čokolády ho robí zaujímavým.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
4 ks |
|
15 dkg |
|
1 dc |
|
1 dc |
|
2 polievkové lyžice |
|
25 dkg |
|
pol balíčka |
|
4 ks |
|
20 dkg |
|
5 polievkových lyžíc |
|
10 dkg |
|
pol dcl horúca |
|
15 dkg |
|
15 dkg |
|
20 dkg |
|
Postup
-
1
Pretože som zabudla od začiatku prípravy fotiť, chýba tu postup prípravy piškótového cesta, ale postup je klasický: vyšľahať žĺtka s práškovým cukrom za občasného pridávania horúcej vody do penista, zamiešať olej, preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom a postupne vmiešavať vyšľahaný sneh z bielkov. Upiecť na 170 stupňoch asi 15 minút. Upečený korpus nechať vychladnúť na mriežke.
- 2
Orechy zmiešame s cukrom, pokropíme rumom, kto nechce rum, môže použiť rumovú esenciu - ale rum je rum. Ak treba,pridáme horúcej vody toľko, aby vznikla ľahko roztierateľná hmota. Nanesieme na vychladnutý korpus a uhladíme nožom.
- 3
Na pracovnej doske zmiesime práškový cukor, sušené mlieko a maslo na hladkú hmotu.
- 4
Pracovnú dosku podsypeme preosiatym práškovým cukrom, vyvaľkáme na veľkosť koláča a prenesieme pomocou valčeka na orechovú plnku a mierne prejdeme valčekom po bielom poťahu, aby sa spojil s orechovým podkladom.
- 5
Hotový múčnik rozkrájame na kocky asi 4x4 cm.
- 6
Hotové kocky máčame uhlopriečne do čokoládovej polevy.
- 2
Ja robievam bielkovu polevu a stiekam ich cokoladou, alebo pouzijem zltkovu polevu a tiez namacam rozok.
skusim pre navstevy, hehe.
Tvoje zakusky vyzeraju lepsie ako super
Gratulujem 1**************