Dulové želé

Autor receptu: cici21

Na jeseň spolu so zberom jabĺk sa zbierajú aj dule (bižalmy). Je málo receptov na ich spracovanie a tak jeden predkladám.

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dule ošúpeme a zbavíme stredku s jadierkami. Pokrájame na malé kocky. Odpad dáme do gázového vrecka. Kocky zalejeme vodou, podľa potreby, pridáme gázové vrecko a varíme, do jednej hodiny.
  2. Po uvarení, vrecko s odpadom zahodíme, vodu zlejeme. Uvarené dule popučíme, alebo inak urobíme kašu. Pridáme 600 gramov cukru, šťavu z dvoch citrónov (môžeme nahradiť 2 - 3 kávovými lyžičkami kyseliny citrónovej).
  3. Varíme za stáleho miešania do zhustnutia.
  4. Vylejeme na pekáč, vo vrstve asi 1 cm a necháme vychladnúť.
  5. Po vychladnutí narežeme na malé kocky, ako cukríky a tie obalíme cukrom, kokosom,vlašskými orechmi alebo čokoládou.