Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom fotorecept
Foto: olinecka
Tak takúto dobrotu nikto neodmietne, či je veľký alebo malý. Hrnčekove rýchle cesto, zvládne aj začiatočník. Len vyskúšať a budete spokojní!!!!
príprava
na 180-190 °C
Suroviny
Cesto kysnuté: | |
3 hrnčeky (250 ml) |
|
1 hrnček |
|
3 PL |
|
1,5 ČL |
|
80 ml |
|
42 g (1 kocka) |
|
2 ks |
|
1/2 |
|
Krém vanilkový: | |
3 - 4 PL |
|
(alebo Zlatý klas) |
|
650 ml |
|
Postup
-
1
Do mlieka dáme štipku soli a trocha cukru rozdrobíme droždie, necháme nakysnúť. Do väčšej misy dáme múku, vajíčka, olej, citrónovu kôru, cukor, soľ, nakoniec vmiešame kvások. Dobre varechou vymiešame, vznikne vláčne cesto, ktoré posypeme múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť asi 1/2 hodiny.
-
2
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
3
Rúru predhrejeme na 180 - 190 stupňov, plech 26 - 35 cm potrieme olejom, cesto rozvaľkáme na hrúbku 2,5c m a valčekom prenesieme na plech. Cesto nožíkom pokrajame na kocky ešte na plechu. Pečieme 15 - 20 minút do zlatista.
-
4
Uvaríme si vanilkový puding , ale v 650 ml mlieka, aby bol redší a dal sa nám naliať na buchtičky. Nakoniec posielam foto makový a orechový závin. Všetkym dobrú chuť.....
Nikdy som nerobila. Na čase vyskúšať. 5* KK a ďakujem za recept ;)
Tak to chápem, že bez rumu. Ja som krém vždy rozdelila na dve časti, pre deti bez rumu a pre dospelých s rumom :-).
@Terinka55 , neverím pri Tvojom varení.Len vyskúšaj !!!!!
Pozri:
varecha.pravda.sk/recepty/dukatove-buchticky-fotorecept/5...
Ďakujem!!! Pekný deň!!!!