Dubákový krém s pažítkovou penou fotorecept
Gabriel Piešťanský a Ján Dudáš
Grand hotel Praha v Tatranskej Lomnici, 13. novembra 2014
Grand hotel Praha v Tatranskej Lomnici, 13. novembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15-30 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hríby rozrežeme na kúsky, niekoľko plátkov necháme na ozdobné čipsy, cibuľu a cesnak nakrájame na tenké plátky.- 2
Olivový olej rozohrejeme a opečieme na ňom všetky suroviny, osolíme, okoreníme a podlejeme trochou horúcej vody. Dusíme, kým nie je všetko mäkké. Necháme trochu vychladnúť a všetko vymixujeme. Dolejeme smotanou, necháme znovu prevrieť.- 3
Odložené kúsky dubákov použijeme na ozdobu. Podávame s bylinkovým olejom a pažítkovou espumou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
v solidnych restauraciach aj casnik obsluhuje v rukaviciach