Foto: tinca
Mám ju strašne rada, takže si ju varievam, pretože domáca je domáca. A teraz prišiel na ňu rad.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Používam predvarené mrazené držky, jednak sa rýchlejšie uvaria a nie je už z nich taký zápach. Do hrnca dáme držky, nasekaný cesnak, rascu a soľ. Varíme takmer domäkka. Ja mám rada hustejši, čiže vody dávam primerane.
- 2
Potom si pripravíme cibuľovo-paprikovú zápražku tak, že na oleji orestujeme šalotku, pridáme hladkú múku, ktorú popražíme doružova a nakoniec už mimo ohňa pridáme papriku. Zalejeme studenou vodou a pridáme k držkám. Prevaríme do zhustnutia. Nakoniec pridáme bohate majoránky a posekané vňaťky. Ak treba dosolíme.
- 3
Podávame z chrumkavým chlebom alebo s pečivom, kto má ako rád. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
podlejem vodou-pridám mletú papriku, po chvíli podlejem vriacou vodou, pridám hovädzí bujón, alebo masox, nechám prevariť, pridám vody koľko treba,
mleté čierne korenie, majoránku a ešte podľa potreby cesnak. Najradšej robím zo surových držiek, predvarené niekedy bývajú veľmi mäkké. V hotovej polievke musia byť troška
"gumové", nie blato. Mňam!
Tvoja držková priam spieva :P :-)
5*
robievam skoro úplne rovnako, šalotku som ešte nepoužila, ale skúsim!
miesto vody používam domáci vývar z hovädzích špikových kostí
ked prve 2 vody po zovreti zlejes,aka chut tam potom ostane?uz tie predvarene su zprané az moc a skoro bez vone a chuti po drzkach.
, vynechávam iba zeleninu vo vývare ;-). Skuste obidve uvarit a potom dajte vediet. Teším sa ;-))))))
ešte jeden pokus, kedže to nevyšlo
skus do tretice bez tej ciarky na konci.
Prirodzene nie z prevarených držiek, ja si kupim zo 4 ks plachty a varím doma v letnej kuchyni, to má chuť.
Teším sa, že nie som sama ;-) Ja tiez kupujem viac na jeden šup ;-) Už aj chladnejšie počasie je, tak budúci týžden by mohla byt!