Držková polievka
Autor receptu: tinca
Mám ju strašne rada, takže si ju varievam, pretože domáca je domáca. A teraz prišiel na ňu rad.
4-5 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Používam predvarené mrazené držky, jednak sa rýchlejšie uvaria a nie je už z nich taký zápach. Do hrnca dáme držky, nasekaný cesnak, rascu a soľ. Varíme takmer domäkka. Ja mám rada hustejši, čiže vody dávam primerane.
- Potom si pripravíme cibuľovo-paprikovú zápražku tak, že na oleji orestujeme šalotku, pridáme hladkú múku, ktorú popražíme doružova a nakoniec už mimo ohňa pridáme papriku. Zalejeme studenou vodou a pridáme k držkám. Prevaríme do zhustnutia. Nakoniec pridáme bohate majoránky a posekané vňaťky. Ak treba dosolíme.
- Podávame z chrumkavým chlebom alebo s pečivom, kto má ako rád. Dobrú chuť!