Držková polievka

Autor receptu: tinca

Mám ju strašne rada, takže si ju varievam, pretože domáca je domáca. A teraz prišiel na ňu rad.

4-5
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Používam predvarené mrazené držky, jednak sa rýchlejšie uvaria a nie je už z nich taký zápach. Do hrnca dáme držky, nasekaný cesnak, rascu a soľ. Varíme takmer domäkka. Ja mám rada hustejši, čiže vody dávam primerane.
  2. Potom si pripravíme cibuľovo-paprikovú zápražku tak, že na oleji orestujeme šalotku, pridáme hladkú múku, ktorú popražíme doružova a nakoniec už mimo ohňa pridáme papriku. Zalejeme studenou vodou a pridáme k držkám. Prevaríme do zhustnutia. Nakoniec pridáme bohate majoránky a posekané vňaťky. Ak treba dosolíme.
  3. Podávame z chrumkavým chlebom alebo s pečivom, kto má ako rád. Dobrú chuť!