Jehněčí česnekem špikované, na česneku pečené
Jehněčí, ale i kůzlečí maso má specifickou chuť i vůni. Obojí se dokonale snoubí s...
Pomaly pečená hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami
Kozliatko ako aj jahniatko pripravujeme doma pomerne často. Takto v celku som ale ešte hruď...
Krémrole plnené plnenou paprikou
Netradičný názov, ale v podstate sa to ani ináč nedá pomenovať. Videl som to v...
Balkánské jehněčí
Není to jenom výborné jídlo, ale jeho příprava je hezkou hrou. Použít kromě jehněčího můžete...
Boršč od Dnepra
Tak ako som sľúbil v diskusii, pripájam môj recept od Dnepra z mesta Čerkasy. Recept je...
Kozľacinka s kôprovou omáčkou
Dostali sme od známeho mäsko z mladého kozľaťa, tak som rozmýšľala že čo s ním.....
Tajine z kozľacieho mäsa so sušenými marhuľami, slivkami a medom
Pri tomto výraznom, korenistom zimnom jedle typickom pre Severnú Afriku som sa inšpirovala receptami...
Pečené kozľa s bielou kapustou a knedľou
Pekáč si vymastíme bravčovou masťou. Položíme naň mäso, ktoré prešpikujeme cesnakom, nasolíme z oboch...
Pečené stehienko z mladého kozliatka
Recept mám od mojej dcéry, doma chovajú kozliatka, ja som ochutnala len kúsok, zato...
Kozľacie mäso so šalviou
Kozľacie mäso sa u nás veľa nejedáva a tak keď nám moja švagrinka "nadelila" polovicu kozľaťa ,...
Kozľací závin s hráškovo–zemiakovou kašou
Kozľací bok osolíme, okoreníme a potrieme rozotreným cesnakom. Položíme naň pečeň a celé to zrolujeme a...
Polnočný plnený rezeň
"Tak by som si dala čerstvý bravčový rezeň"! S nevinnosťou jej danou zašepkala moja sladká polovička....
Baraní guláš
Mäso umyjeme, odstránime z neho prebytočný tuk, pripadne aj blany a pokrájeme ho na väčšie kocky.