Vaječný koňak
Vaječný koňak

Domáci vaječný koňak

marienka44 - fotkamarienka44, 14. decembra 2017

Mala som doma otvorené Salko, asi polovicu plechovky. Vyskúšala som recept na prípravu vaječného koňaku podľa stránky Ako sa to robí. Konzistencia koňaku je tak akurát, aj sladkosť. Postup je jednoduchý, potrebujeme len 4 ingrediencie.

10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

400 g (Salko)
250 ml (alebo vodka, borovička ap.)
3 ks
1 bal (alebo vanilínový)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky a vanilkový cukor dôkladne vymiešať ručným šľahačom, stačí jedna metlička. Ja som robila polovičnú dávku, použila som 2 menšie žĺtky. Mám svoj vanilkový cukor vyrobený z jemného kryšt. cukru a vanilkového lusku.

  2. 2

    Postupne za stáleho miešania pridáme kondenzované mlieko. Plechovicu som mierne zohriala vo vodnom kúpeli, aby boli min. straty.

  3. 3

    Následne pridať alkohol, napr. um, miešať. Už dlhšiu dobu som skladovala zbytky vodky a borovičky. Spolu to bolo presne toľko, čo som potrebovala na polovičnú dávku receptu. Percentá alkoholu sedeli s umom. Pre istotu som to celé precedila cez sitko. Fľašu držím v chladničke, lebo najlepšie je podávať vaječný koňak chladený. Na zdravie!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tak toto nemôžem urobiť-poznám sa-kým bude-budem piť..
robievala som s vodkou-tá sa mi zdá menej výrazná..
všetko beží z kopca..zakazujú nám dobroty-vraj-dlhšie bude trvať-kým dočkáme sa konca..:-))))
1x rela
Podľa tohto receptu som robila,ale pridala som viac ,,umu". Bol fajn, musím robiť ešte raz,lebo je už fuč...

Ďalšie recepty: