aj u nás sa takto robilo, veru som sa aj pousmiala pri tej spomienke,ako sme sa striedali,keď nás ako deti boleli ruky.... ja robím ešte kakaový,presne takto ako ty, len potom v troške mlieka rozmiešam kakaový prášok, nechám zohriať,ale nie zavariť, vychladím a primiešam,moji chlapi aj dcera si ho obľúbili, no však je to 2x do roka....
urcite sa davaju len zltky presne to robim aj ja tak a ked chcem karamelovy liker tak dam do hrnca vodu a pleckovku salka neotvorenu varim asi 2 hodiny vodu dolievam aby bola plechovka ponorena
@polovnicka , ale v surovinách máš - vajcia celé, možno to pomýlilo, oprav na - 6 žĺtkov..... Ja som raz v zime u priateľky jedla vaječný koňak lyžičkou z misky - u nich bola taká zima, že všetko mrzlo a keď ma chcela ponúknuť koňakom, nešiel z fľaše von, musela ho vyklepávať do misky.
Ja namiesto salka dávam šľahačku a mlieko a s cukrom a žĺtkami privediem do mierneho varu, vypnem a keď trochu vychladne pridám lieh a rum. My surové vajíčka určite nie.
vela rokov som hladala dakde recept ako si urobit vajecny konak bez Salka (lebo tuna nepredavaju ).. nuz, po vela vela pokusoch, po ktorych som nikdy nebola spokojna, som nasla ako si urobit domace Salko..cize si teraz vajcak mozem uz urobit hocikedy ma napadne....mozem mat vianoce aj kazdy den... :-)
Diskusia k receptu