Vianočný vaječný koňak

evicka01 - fotkaevicka01, 21. novembra 2015
Vianočný vaječný koňak
Foto: evicka01

Zdravím, receptov na Vareche na vaječný koňak som našla viac. Každý z nich je určite výborný, každý má svoj vlastný rukopis. Vianočný koňak Zobraziť celý popisZdravím, receptov na Vareche na vaječný koňak som našla viac. Každý z nich je určite výborný, každý má svoj vlastný rukopis. Vianočný koňak robím vždy začiatkom decembra, mám vtedy takú vianočnú náladu...Dnes som si kúpila na koňak suroviny. A je tak sychravo, že som ho aj pripravila a tu je recept a výsledok...

15 minút
príprava

Suroviny

6 ks
1 bal.
10  dkg
2,5  dl
2,5  dl
1 ks kondenzované




Postup

  1. 1

    Žĺtka s cukrom vymiešame do peny.

  2. 2

    Pridáme kondenzovné mlieko Salko. Postupne pridávame vodku a rum. Hotovo.

  3. 3

    Kedysi dávnejšie som dávala lieh, ale vaječný koňak bol príliš príkry. Neskôr som vymenila lieh za vodku. Ale nakoniec som doplnila vodku rumom, ktorý svojou vôňou dodáva vaječnému koňaku inú atmosféru.

  4. 4

    Pripravte si dve pollitrové fľaše. A keď bude riadne mrznúť, tak nezabudnite z vaječného koňaku vyčariť Bombardino - vaječný koňak zohrejeme na sporáku spolu s rumom a troškou mlieka, nalejeme do pohárov a ozdobíme šľahačkou.

    Vianočný vaječný koňak - obrázok 4

Diskusia k receptu

slawi
Aj ja robievam z tychto surovin len v inom pomere:)
@evicka a zltka sa nezgrcnu? Asi sa to musi pomalicky zohrievat hm?
evicka01
No, asi myslis v tom Bombardine. Nie, v tom sa so zltkami ani pri zohrievani nespravi nic. Ale ozaj staci len zohriat do 70 stupnov, pridat mlieko a miesat.
buffy
Evička a nezhustne ten koňačik? Mne raz tak zhustol, že som ho nemohla dostať von z fľaše
buffy
Evička a nezhustne ten koňačik? Mne raz tak zhustol, že som ho nemohla dostať von z fľaše
jarushka1981
A ešte som zabudla povedať, že niekde v inom recepte som čítala, že žĺtka treba miešať do peny s cukrom aspoň 15 minút, aby sa to potom neoddeľovalo. Ja som to teda robila tak, ale možno je to nezmysel, neviem.
kecupicek
Tento koňak sme si robili už ako vysokoškoláčky pred 40 rokmi a stále je výborný. Po skúškach sme ho koštovali a olizovalo sa celé poschodie v internáte. Ako dobre, že tie naše deti zdedili to naše kuchárske duševné bohatstvo.
strelka
Vynikajuci, vsetkym chuti. Urcite urobim aj nabuduce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia