Foto: evicka01
Zdravím, receptov na Vareche na vaječný koňak som našla viac. Každý z nich je určite výborný, každý má svoj vlastný rukopis. Vianočný koňak Zobraziť celý popisZdravím, receptov na Vareche na vaječný koňak som našla viac. Každý z nich je určite výborný, každý má svoj vlastný rukopis. Vianočný koňak robím vždy začiatkom decembra, mám vtedy takú vianočnú náladu...Dnes som si kúpila na koňak suroviny. A je tak sychravo, že som ho aj pripravila a tu je recept a výsledok...
príprava
Postup
-
1
Žĺtka s cukrom vymiešame do peny.
- 2
Pridáme kondenzovné mlieko Salko. Postupne pridávame vodku a rum. Hotovo.
- 3
Kedysi dávnejšie som dávala lieh, ale vaječný koňak bol príliš príkry. Neskôr som vymenila lieh za vodku. Ale nakoniec som doplnila vodku rumom, ktorý svojou vôňou dodáva vaječnému koňaku inú atmosféru.
- 4
Pripravte si dve pollitrové fľaše. A keď bude riadne mrznúť, tak nezabudnite z vaječného koňaku vyčariť Bombardino - vaječný koňak zohrejeme na sporáku spolu s rumom a troškou mlieka, nalejeme do pohárov a ozdobíme šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@evicka a zltka sa nezgrcnu? Asi sa to musi pomalicky zohrievat hm?
No prosim a potom, ze surove zltka su haklive a tebe vydrzal 40 rokov :-)))