Pudingový likér

Domáci banánovo-čokoládový likér

Autor receptu: janka96

Hľadáte recept na hustý a krémový domáci likér? Táto banánovo-čokoládová kombinácia chutí ako tekutý dezert.* Príprava je veľmi jednoduchá a vďaka použitiu dvoch druhov pudingu má likér krásnu hĺbku chuti. Skvele sa hodí na sviatočné popíjanie alebo ako originálny domáci darček vo fľaši.

20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Varenie pudingu: Z mlieka, oboch pudingových práškov a cukru uvaríme za stáleho miešania jeden hustý puding (kombinácia banánovej a čokoládovej príchute).
  2. Chladnutie: Uvarený puding prelejeme do väčšej misy. Povrch prikryjeme potravinárskou fóliou (aby sa nevytvorila koža) a necháme ho úplne vychladnúť pri izbovej teplote.
  3. Miešanie: Do vychladnutého pudingu prilejeme obe plechovky Salka. Pomocou elektrického šľahača zmes poriadne prešľaháme dohladka.
  4. Pridávanie alkoholu: Do hustej zmesi začneme postupne prilievať rum. Odporúčam prilievať ho po menších dávkach a priebežne šľahať, kým nedosiahneme ideálnu chuť a konzistenciu.
  5. Skladovanie: Hotový likér (vyjde nám približne 1,5 litra) prelejeme cez lievik do čistých sklenených fliaš. Skladujeme v chladničke.