Pudingový likér
Domáci banánovo-čokoládový likér
Autor receptu: janka96
Hľadáte recept na hustý a krémový
domáci likér? Táto banánovo-čokoládová
kombinácia chutí ako tekutý dezert.*
Príprava je veľmi jednoduchá a vďaka
použitiu dvoch druhov pudingu má likér
krásnu hĺbku chuti. Skvele sa hodí na
sviatočné popíjanie alebo ako originálny
domáci darček vo fľaši.
|
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Varenie pudingu: Z mlieka, oboch pudingových práškov a cukru uvaríme za stáleho miešania jeden hustý puding (kombinácia banánovej a čokoládovej príchute).
- Chladnutie: Uvarený puding prelejeme do väčšej misy. Povrch prikryjeme potravinárskou fóliou (aby sa nevytvorila koža) a necháme ho úplne vychladnúť pri izbovej teplote.
- Miešanie: Do vychladnutého pudingu prilejeme obe plechovky Salka. Pomocou elektrického šľahača zmes poriadne prešľaháme dohladka.
- Pridávanie alkoholu: Do hustej zmesi začneme postupne prilievať rum. Odporúčam prilievať ho po menších dávkach a priebežne šľahať, kým nedosiahneme ideálnu chuť a konzistenciu.
- Skladovanie: Hotový likér (vyjde nám približne 1,5 litra) prelejeme cez lievik do čistých sklenených fliaš. Skladujeme v chladničke.