Domáce žemle fotorecept

hviezdickazHviezdickaz, 34 ročná žena, Rajec, 16. apríla 2012 21:08
Ďalšie jej recepty »

:-)

90 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

500 g
70 ml
1 ČL
1 ČL
3-3,5 dl vlažná
20 g čerstvé
1 ks na potretie
na posypanie:

Postup prípravy

  1. 1

    Z vlažnej vody,cukru a droždia si pripravíme kvások. Do misy dáme preosiatu múku, soľ, olej a vykysnutý kvások. ( pozn. ja som použila celú kocku kvasníc, no bolo mi doporučené dať polovicu kocky,čiže 20g )

    Domáce žemle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dobre vymiesime cesto a necháme ho vykysnúť 1 hod.

    Domáce žemle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto krásne nakyslo.

    Domáce žemle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pomocou väčšieho pohára vykrojíme žemle a ukladáme ich na plech - na pečiaci papier. Žemle nakrojíme do kríža, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme - ja som dávala mak, sezamové semiačka a rascu. Na plechu ich necháme podkysnúť ešte 20 min.

    Domáce žemle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Žemle dáme piecť do vyhriatej rúry - 180 st. / 20 min.

    Domáce žemle (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    :o)

    Domáce žemle (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Žemle sú úžasne chrumkavé :o) Dobrú chuť !

    Domáce žemle (fotorecept) - obrázok 7
ohodnoť recept:
Hlasovalo 6 ľudí (4,3 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist