Príprava žemličiek nie je vôbec náročná, zvládne ju aj začiatočník a chuť je vynikajúca! :-)
porcií
na 180 °C
Suroviny
180 ml vlažná |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
25 g čerstvé |
|
Na potretie a posypanie: | |
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Suroviny som podľa poradia dáme do pekárničky a tá vymiesila cesto, kto nemá pekárničku, môže si všetky suroviny dať do misky a vymiešať, nerobíme žiaden kvások.
- 2
Cesto hneď po vymiešaní vyberieme, nenechávame ho vykysnúť, na pomúčenej doske vytvarujeme žemličky: 6-8 kusov, podľa toho, či chceme väčšie alebo menšie žemle, narežeme navrchu každej krížik.
- 3
Vytvarované žemle dáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme utierkou a necháme 45 minúť podkysnúť.
- 4
Po vykysnutí potrieme mliekom, posypeme ľanovými a sezamovými semiačkami a dáme piecť do rúry na 25 minút pri 180°C.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu