Domáce veterníky

receptka963 - bez fotkyreceptka963, 10. februára 2015
20-25 ks
porcií
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Odpaľované cesto:
10 PL
100 g (alebo maslo)
125 g
4 ks
štipka
Žĺtkový krém:
500 ml
1 ks
1 ks
2 - 3 PL
200 g
3 - 4 ks
250 g
Šľahačka:
1 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    odpal.cesto Do hrnca dame vodu a sol,pridáme na kocky posekaný tuk ,počkáme kym sa roztopí,a voda s tukkom začne trocha vrieť ,potom pridáme múku,a dobre ju zamiešame do zmesi,vznikne nám hustá kaša,kt.varíme kým nám nezostane na spodku hrnca povlak,a kým sa nám nezačne odlepovať od hnca.potom cesto premiešam z mixérom, a pojednom pridávam vajíčka,a dobre premiešavám ,cesto si potom dáme do cukrárskeho sáčku a nastriekame na plech s paierom veterníkové tvary velkosti akej len chceme.rúru si vyhrejeme na 200stupnov,pečieme cca 15 min ,ale aj viac či menej,je to podla velkosti,neotvárať rúru,lebo vám splasnú veterníky,ešte horúce ich zvykavam prerezaťa nechať vychladnuť

  2. 2

    Krém si uvaríme z všetkych ingrediencií okrem masla,uvaríme si hustú kašu,nechame vychladnuť,po vyhladnutí,vymiešame s maslom .

  3. 3

    šlahačku si vylejeme do nádoby aj zo smetafixom a práš. cukrom,vymiešame znej tuhu šlahačku, veterníky naplnime aj s kremom aj šlahačkou,nakoniec môžme posypať s práš.cukrom ,a dobrú chuť sa praje :)

Diskusia k receptu

jozka2
receptka963,prosim ta nehnevaj sa na mna,mas ich prekrasne ale venceky-nie veterniky.Veterniky nerobi veternikami iba tvar,ale Plnka a ta je ina ako ty tu uvadzas ta tvoja je cisto vencekova.
receptka963
jozka2 .. nehnevaj sa ale nemyslím si že je tu potrebné napísať :D kebyže si to venčeky ,tak to nemá taký tvar,a to že som nedala snehovú hmotu nato ale som si prilepšila šlahačkou ,alebo že mam iny krem to je moja vec :) kedže sú to domáce,tak si ich robím tak nech nám chutia čo najlepšie :) kolko ludí tolko chutí ,a nemyslím si že mám v názve napísané"originalny recept na veterníky
jozka2
receptka963,voci gustu ziaden disputant,aj gulas mozme pomenovat ze je perkelt.Preco nie kazdy si ho vola ako chce.
pusta1
krásna práva, oceňujem krém so šľahaškou.
*****
jozka2
Aby nenastalo nejake nedorozumenie.Veterniky maju Plnku grilazovu a este grilaz specialne uvareny.Upaleny Cukor,a nasledne rozvareny na husty sirup,ktory sa potom leje do slahacky.Prva plnka je vanilkova ako mas ty a slahacka je s karanelom.Vrch je poliaty tiez cukrovou polevou s prichutou karamelu.Viem o com som napisala,takze dufam nebudeme spamovat tvoje veterniky.Tak ako parizsku plnku nemozme nazvat slahackovou-tak aj tvoje venceky nemozme nazvat veternikami.Neviem aky mas o tom prehlad,ale sorry je to tak a dalej komentovat nebudem.V mladsich rokoch narodene kucharky mi to urcite daju za pravdu a snad este, mam vyucenu cukrarku v rodine,ktora ma tento caramel ucila robit,nie je jednoduchy ako sa zda.
1x jozka2
jozka2
Sorry receptka,pozrela som si ako si stara,takze veterniky skutocne si nemohla jest,lebo toto co dnes volaju veterniky v cukrarni sa trosku lisia od tych co sme jedli davno.
receptka963
aj predtym som napísala ,nieje potrebné napísať žiadne vysvetlovačky , .... aj v názve mám napísané DOMACE . je to proste podla našej rodiny,čo im chuti ,a otom to dalej nebudem diskutovať prepáč,hadam mozem pridat vlastny domaci recept bez toho aby mi tu niekto vysvetloval čo som urobila zle .. dakujem .. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia