Domáce veterníky

Autor receptu: receptka963

20-25 ks
porcií
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. odpal.cesto Do hrnca dame vodu a sol,pridáme na kocky posekaný tuk ,počkáme kym sa roztopí,a voda s tukkom začne trocha vrieť ,potom pridáme múku,a dobre ju zamiešame do zmesi,vznikne nám hustá kaša,kt.varíme kým nám nezostane na spodku hrnca povlak,a kým sa nám nezačne odlepovať od hnca.potom cesto premiešam z mixérom, a pojednom pridávam vajíčka,a dobre premiešavám ,cesto si potom dáme do cukrárskeho sáčku a nastriekame na plech s paierom veterníkové tvary velkosti akej len chceme.rúru si vyhrejeme na 200stupnov,pečieme cca 15 min ,ale aj viac či menej,je to podla velkosti,neotvárať rúru,lebo vám splasnú veterníky,ešte horúce ich zvykavam prerezaťa nechať vychladnuť
  2. Krém si uvaríme z všetkych ingrediencií okrem masla,uvaríme si hustú kašu,nechame vychladnuť,po vyhladnutí,vymiešame s maslom .
  3. šlahačku si vylejeme do nádoby aj zo smetafixom a práš. cukrom,vymiešame znej tuhu šlahačku, veterníky naplnime aj s kremom aj šlahačkou,nakoniec môžme posypať s práš.cukrom ,a dobrú chuť sa praje :)