Domáce slivkové gule
Autor receptu: olinecka
Toto jedlo doma milujeme.
6 porcií |
30 minút príprava |
10-13 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky ošupeme nakrajame na kocky uvarime v slanej vode scedime a poriadne popučime do hladka.Dame na pracovnu dosku ,ktoru posypeme mukou a zemiaky nechame vychladnúť.Po vychladnuti pridame muku vajca štipku soli urobime zemiakove cesto.
- Cesto rozvaľkame na hrubku 3mm a vykrojime poharom kolieska do ktorych dame odkvapkane slivky na pomučenej doske urobime gule.Pripravime vodu do,ktorej pridame soľ a do vriacej vody nahadžeme slivkove gule.Varime až kym nam nevyplavuju navrch.Varime asi 10-13minut.Uvarene scedime .
- Uvarene dame na taniere maslo rozpustime polejeme gule osolime a posypeme mletymi orechami alebo makom alebo opraženou struhankou ,posypeme praškovym cukrom .