Domáce škvarky v Canade (fotorecept)

Autor receptu: honestka

Tie si tiez musim urobit vacsinou sama, lebo kupit v delikatesoch ich dostanem malokedy a potom su velmi "mastne". My ich mame radi na jedenie take velke, ako ked sme robievali zabijacku a varili sa v kotli na dvore a k tomu pekne prerastane maskom!

Postup

  1. Mastne odrezky, alebo sviezu slaninu si pokrajam na velke kusy. Tieto dam do velkej rajnice a podlejem 1 hrncekom vody. Zakrytu rajnicu dam do rury pri teplote 220 °C, a necham bez miesania topit mast aspon 1/2 hodinu.
  2. Premiesam odrezky, necham znovu zakryte na dalsiu 3/4 hodiny, ale ak je potreba, mozem premiesat este dvakrat.
  3. Ked su skvarky uz krasne zlatovo upecene, dam na sporak a p o m a l i c k y! prilejem postupne vlazne mlieko, lebo pri tomto ukone ak to vprskenem vsetko naraz sa mozeme popalit, pretoze mast by striekala. Avsak pri postupnom prilievani mlieka sa nic nestane, vsetko premiesame a nechame mlieko odparit. Pozname to tak, ze sa nam na masti nerobia ziadne biele povlaky a trva to maximalne do 5 minut.

  4. Hotove skvarky precedime, ziskame krasnu bielucku mast a skvarky tym, ze sme do nich pridali mlieko dostanu krasnu farbu a hlavne, ze nechutia tak ako mast samotna..