Pečené buchty škvarkové s lekvárom fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 5. marca 2011
Pečené buchty škvarkové s lekvárom (fotorecept)
Foto: ancicka

Raz za čas urobím aj takéto buchty.Cesto je veľmi jemné.Dnes na želanie manžela.

1 hod minút
príprava
20 minút
na 160-170 °C

Suroviny

1/2 l, vlažné
1 ks, čerstvé
250 g, mleté
2 ks
700 g
1/2 dl
2 PL
2 čl
1 ks
 -marmeláda na plnenie
  na vymastenie plechu a potretie buchiet




Postup

  1. 1

    Do mlieka dame cukor,rozmrvíme droždie a pridáme ostatné suroviny.Dobré vytrepeme a necháme vykysnúť.(škvarky som nahriala trocha v mikrovlnke,aby sa dali dobre vmiesiť do cesta)

    Pečené buchty škvarkové s lekvárom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto vyvaľame a rozvaľkame na 1 cm.

    Pečené buchty škvarkové s lekvárom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrajame na štvorce a plníme marmeládou.

    Pečené buchty škvarkové s lekvárom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Postačame a ukladáme na pomastený plech.Buchtičky potieme zo všetkých strán,aby sa nezlepili.Necháme podkýsnuť asi pol hod.

    Pečené buchty škvarkové s lekvárom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečieme a pocukrujeme.

    Pečené buchty škvarkové s lekvárom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

3sandra3
sú krásne, ale ako chutia také slané škvarky s lekvárom.... zaujímavá kombinácia
sovka62
Asi nie sú slané, ale keby aj, kysnuté cesto sa predsa solí. Rada by som skúsila, ale u nás sú škvarky také vzácne, že ak ich zoženiem, šetrím ich na pagáče.
ancicka
S lekvárom škvarkové cesto chutí výborne.Je to skvela kombinácia ,stojí za vyskúšanie.Kto ráz vyskúša,tak neodola a bude sa vracať k takým recetom.
elisticka
buchty s lekvarom a skvarkami zaujimave musim urobit a ochutnat som zvedava ake to bude....
coldbery
So škvarkami robím už roky...je to naozaj fajnotka,ale robím to ako rožky a nie buchty.....ale to je len formalita......:-))))
ejmepb
Verím že je to dobré, raz som robila so škvarkami medvedie labky a tiež boli dobré.
cenculka30
mnam to urcite skusim :)
ja som si kupovala z jednej pekarne skvarkove pagace plnene slivkovym lekvarom a boli perfektne
cinkla
Tiez to prvy raz pocujem, ze sa k lekvaru hodia skvarky, ale preco nie ?
ancicka
Je to náš rodinný recept.Už moja mama davala do cesta škvarky.Chovali sme,a ešte stále máme domáce tak ich často využívam,nielen do kysnuteho .
heureka
Sú velmi chutné!! Upeciem aj ja.Ulozím.
Kazdy si mysli,ze oskvarky sú slané,ale nie je to pravda.
Slané sú,len ked osolíme,ved ani mast nie je slany.
ancicka
Treba vyskúšať ,škvarkové cesto a lekvár,vytvoria jedinečnú chuť.
ppppp79
idem do obchodu po lekvár,inak mám všetko po ruke,v sobotu sme zabíjali tak škvariek plný hrniec.naposledy som to jedol ako malý chlapec no ostala mi chuť v pamäti
terinka55
@Ancicka , dnes som piekla tieto buchty. JEDNA BÁSEŇ! Ľahúčke ako pierko, skvelá chuť.
Ja som k lekváru pridala aj tabličku čokolády, vynikajúce.
Ďakujem Ti pekne za inšpiráciu!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia