Foto: ancicka
Raz za čas urobím aj takéto buchty.Cesto je veľmi jemné.Dnes na želanie manžela.
1 hod minút
príprava
príprava
20 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Suroviny
1/2 l, vlažné |
|
1 ks, čerstvé |
|
250 g, mleté |
|
2 ks |
|
700 g |
|
1/2 dl |
|
2 PL |
|
2 čl |
|
1 ks |
|
-marmeláda na plnenie |
|
na vymastenie plechu a potretie buchiet |
|
Postup
-
1
Do mlieka dame cukor,rozmrvíme droždie a pridáme ostatné suroviny.Dobré vytrepeme a necháme vykysnúť.(škvarky som nahriala trocha v mikrovlnke,aby sa dali dobre vmiesiť do cesta)
-
2
Vykysnuté cesto vyvaľame a rozvaľkame na 1 cm.
-
3
Pokrajame na štvorce a plníme marmeládou.
-
4
Postačame a ukladáme na pomastený plech.Buchtičky potieme zo všetkých strán,aby sa nezlepili.Necháme podkýsnuť asi pol hod.
-
5
Upečieme a pocukrujeme.
ja som si kupovala z jednej pekarne skvarkove pagace plnene slivkovym lekvarom a boli perfektne
Kazdy si mysli,ze oskvarky sú slané,ale nie je to pravda.
Slané sú,len ked osolíme,ved ani mast nie je slany.
Ja som k lekváru pridala aj tabličku čokolády, vynikajúce.
Ďakujem Ti pekne za inšpiráciu!!!