Domáca oškvarková paštéta

ancicka - fotkaancicka, 7. novembra 2012
Domáca oškvarková paštéta
Foto: ancicka

Túto paštétu robím pri zabíjačke z čerstvých vysmažených oškvarkov. Preto je aj z väčšieho množstva. Kto by chcel, tak si môže urobiť z polovičnej Zobraziť celý popisTúto paštétu robím pri zabíjačke z čerstvých vysmažených oškvarkov. Preto je aj z väčšieho množstva. Kto by chcel, tak si môže urobiť z polovičnej dávky.

Suroviny

2 kg
2 kg
pár varené
1 veľký alebo pasta paradajková
1 ks (7 dl)
1 ks (7 dl)
8 ks surové
5 ks sterilizované
2 l
4 ks väčšia
na dochutenie:
 alebo rýchlosoľ




Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájame a osmažíme na troche masti. Mäsko pokrájame na drobno a pridáme k cibuli. Podlejeme vodou tak, aby bolo zaliaté a dusíme do mäkká.

  2. 2

    Pomelieme na mlynčeku čerstvé oškvarky, mäso aj s vývarom a ostatné suroviny. Ja pušťam aj vajcia cez mlynček.

  3. 3

    Ked je všetko pomleté, tak pridáme vývar a dochutíme.

  4. 4

    Potom ešte ponorným mixérom rozmixujeme, aby bola paštéta jemná. Potom plníme do čistých a suchých pohárov do troch štvrtín. Nie viac!!!

  5. 5

    Dobré pozatvárame a dáme sterilizovať. Sterilizujeme 1 a 1/2 hodiny tak, aby počas celej doby voda vrela.

Diskusia k receptu

ola111
@ancicka ,to sa ale máš s takýmito domácimi,ja keď robím,tak len po troche,ale veľmi musí byť dobrá,takúto mám rada...a tá vôňa pri tom...
tatranka
Anka,veľmi pekne ďakujem za recept.Som veľmi rada,že si ho p našej diškurke pridala.Do Vianoc ju určite urobím.Už som si ho vytlačila.Môže to byť dobrotka.A tak ako som spomínala,mám tvoje recepty rada.Nikdy ma nesklamali. Ďakujem!!!!!
mariaklara
Musí byť veľmi dobrá a zasa platí to staré známe " Domáce je domáce ".
palokuchki
@ancicka , recept si ukladam. Na buduce ked zabijeme prasiatko tak tuto natierku urcite skusim. Potom ti dam vediet.
duschko
Ta pasteta musi byt uzasna, ked su tam same dobroty. Podobny recept mam ulozeny pod nazvom Bravcove na paprike. Ked davam leco a kapiu tak vodu alebo stavu vzdy vylievam a nepouzivam ju do vyrobku. Tvoj recept je uz ulozeny a za kratky cas pride aj na radu.
ancicka
martuška,rado sa stalo.
mariaklara,máš čistú pravdu.
Danka uvidíš,že si ju obľubite a budeš jú robiť stále.
duško,kľudne daj tam aj šťavu s leča a aj s kapii.Pridá to na chutí.
fialka49
ančička, paštétka je už uložená - v pohárkoch v pivnici. Naozaj dobrá a budeme ju určite robievať často, pretože veľa cestujeme a oceníme jej trvanlivosť.
zifi
Chcem sa spytat, kolko poharov je treba na uvedene mnozstvo surovin?
ancicka
Ja som nerátala,ale asi okolo 40 malých 2 dl fliaš.
Kľudne môžeš urobiť z polovičnej dávky.
honestka
s lecom som este natierku nerobila urcite vyskusam, moze byt vyborna.
Len musim ziskat viacej skvariek, lebo pre nas su tu pochutkou, v obchode ich nedostanem a velmi zriedkavao aj na trhu, tu sa to "nenosi" pre viacero veci a tu hned potrebujem 2kg.
ale skusim z mensej davky, lebo mi vonia uz teraz. dakujem anicka.
julanda
Poznám, je vynikajúca. A najlepšia natretá na chlebe, posypať syrom a zapiecť.
kimlo
Výborná nátierka! Robil som nedávno podobnú, nešlo tam mäso ani vývar. Keď ju miniem, vyskúšam aj túto 👌😋




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia