Domáce pletienky a žemle

ajanka - fotkaajanka, 10. marca 2014
Domáce pletienky a žemle
Foto: ajanka

Skúšala som po prvý krát, ale musím sa pochváliť, sú výborné a voňavučké. Budem robiť častejšie :-)

90 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

0,5 kg
kocka
260 ml
1 ČL
1 ČL
3 PL




Postup

  1. 1

    Klasický postup pri príprave kysnutého cesta. Spraviť kvások, vyliať do preosiatej múky, pridať ostatné suroviny a nechať 1 hod. kysnúť.

  2. 2

    Po nakysnutí premiestniť cesto na dosku a tvarovať rožky, žemle alebo pletienky. Netreba ani veľmi podsýpať múkou, pretože cesto je vláčne a dobre sa formuje.

  3. 3

    Pečieme pri teplote 180 st. približne 15 minút.

Diskusia k receptu

havino
chválim každú snahu a chuť upiecť domáce pečivo, vydarili sa ti
mirkamt
Ešte nemám skúsenosti s pečením domáceho pečiva, ale pomaly sa odhodlávam. Zaujímalo by ma, či na fotke je všetko pečivo, čo vyšlo z uvedených surovín?
ajanka
@nadia56 , potierala som ich rozhabarkovaným vajíčkom, tesne pred pečením, žemličky som posypala sezamom :-)
lucek82
panecku, tak toto raaastlo! mam dve pletienky ako pol chleba a jednu malu zemlicku, este som do toho dodala zemiaky co som mala zo vcera. Genialne!!! Dakujeme:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia