Foto: ajanka
Skúšala som po prvý krát, ale musím sa pochváliť, sú výborné a voňavučké. Budem robiť častejšie :-)
90 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Klasický postup pri príprave kysnutého cesta. Spraviť kvások, vyliať do preosiatej múky, pridať ostatné suroviny a nechať 1 hod. kysnúť.
- 2
Po nakysnutí premiestniť cesto na dosku a tvarovať rožky, žemle alebo pletienky. Netreba ani veľmi podsýpať múkou, pretože cesto je vláčne a dobre sa formuje.
- 3
Pečieme pri teplote 180 st. približne 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu