Domáce makové rezance (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Rezance mám najradšej domáce aj v kombinácii s fazuľovou polievkou.

10
porcií
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Múku vysypeme na pracovnú dosku, posolíme, vytvoríme jamku a do jamky rozbijeme vajíčko
  2. postupne prilievame vodu a zmiešavame s múkou, kým minieme všetku múku
  3. a spracujeme na vláčne cesto
  4. cesto rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme preložíme na utierku, poprášime múkou a necháme asi pol hodiny sušiť
  5. preložíme späť na dosku, nakrájame na rovnaké pásiky, polovicu naukladáme na seba
  6. a narežeme, lebo sú to rezance...pozor na prsty!
  7. roztrúsime po doske, dáme si do väčšieho hrnca variť vodu, osolíme a do vriacej vody pridáme rezance, necháme vyplávať na povrch,
  8. vyberieme pomocou sitka, prepláchneme studenou vodou a pokvapkáme olejom
  9. na tanieri posypeme makom zmiešaným s cukrom. Dobrú chuť :-)