Domáce makové rezance (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Rezance mám najradšej domáce aj v kombinácii s fazuľovou polievkou.
10 porcií |
60 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Múku vysypeme na pracovnú dosku, posolíme, vytvoríme jamku a do jamky rozbijeme vajíčko
- postupne prilievame vodu a zmiešavame s múkou, kým minieme všetku múku
- a spracujeme na vláčne cesto
- cesto rozdelíme na dve časti, každú rozvaľkáme preložíme na utierku, poprášime múkou a necháme asi pol hodiny sušiť
- preložíme späť na dosku, nakrájame na rovnaké pásiky, polovicu naukladáme na seba
- a narežeme, lebo sú to rezance...pozor na prsty!
- roztrúsime po doske, dáme si do väčšieho hrnca variť vodu, osolíme a do vriacej vody pridáme rezance, necháme vyplávať na povrch,
- vyberieme pomocou sitka, prepláchneme studenou vodou a pokvapkáme olejom
- na tanieri posypeme makom zmiešaným s cukrom. Dobrú chuť :-)