Domáce langoše (fotorecept)

Autor receptu: shukvacik

Nieje nad dobrý, čerstvý domáci langoš . Tak sa podelím s mojim receptom, ktorý ma ešte nikdy nesklamal a vždy každému chutili .

15
porcií
100 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Postup

  1. Kvások - srdce dobrého langoša : - Do misky si dáme trochu teplej vody , droždie (ja dávam celé), ale stačí aj polovica, lyžička kryštálového cukru a dobre premiešame. - Misku prikryjeme a necháme vykysnúť kvások.
  2. - Do hrnca (misky-kysky) si dáme 1 kg - múky, 3 lyžičky soli, 2 lyžice pochúťkovej smotany a vodu. - Všetko poriadne premiešame a vypracujeme cesto. - Keď máme dobre vypracované cesto, tak ho uložíme na teple miesto (kým nám pekne nevykysne).
  3. - Sklenú podložku som si potrel olejom (nepoužíval som múku, tak som si nič nezašpinil). - Z vypracovaného cesta som urobil 15 bochníčkov, ktoré som potrel trocha olejom. - Bochníčky som prikryl igelitom a zakryl dekou na 20 minút.
  4. - Bochníčky odokryjeme a po jednom tvarujeme a ťaháme langoše, ktoré pečieme na rozpálenom oleji (Olejom nešetriť! Langoš musí plávať).
  5. Horúci langoš hneď potierame cesnakom. Cesnaková pasta: - Očistil som si hlavičku cesnaku , strúčiky som rozdrtil, pridal olivový olej a soľ (podľa chuti).
  6. Hotové langoše si každý spravíme podľa svojho gusta :-)