Domáce langoše (fotorecept)
Autor receptu: shukvacik
Nieje nad dobrý, čerstvý domáci langoš . Tak sa podelím s mojim receptom, ktorý ma ešte
nikdy nesklamal a vždy každému chutili .
15 porcií |
100 minút príprava |
10 minút na 100 °C |
Postup
- Kvások - srdce dobrého langoša :
- Do misky si dáme trochu teplej vody , droždie (ja dávam celé), ale stačí aj polovica, lyžička kryštálového cukru a dobre premiešame.
- Misku prikryjeme a necháme vykysnúť kvások.
- - Do hrnca (misky-kysky) si dáme 1 kg - múky, 3 lyžičky soli, 2 lyžice pochúťkovej smotany a vodu.
- Všetko poriadne premiešame a vypracujeme cesto.
- Keď máme dobre vypracované cesto, tak ho uložíme na teple miesto (kým nám pekne nevykysne).
- - Sklenú podložku som si potrel olejom (nepoužíval som múku, tak som si nič nezašpinil).
- Z vypracovaného cesta som urobil 15 bochníčkov, ktoré som potrel trocha olejom.
- Bochníčky som prikryl igelitom a zakryl dekou na 20 minút.
- - Bochníčky odokryjeme a po jednom tvarujeme a ťaháme langoše, ktoré pečieme na rozpálenom oleji (Olejom nešetriť! Langoš musí plávať).
- Horúci langoš hneď potierame cesnakom.
Cesnaková pasta:
- Očistil som si hlavičku cesnaku , strúčiky som rozdrtil, pridal olivový olej a soľ (podľa chuti).
- Hotové langoše si každý spravíme podľa svojho gusta :-)