Domáce krekry

Autor receptu: rybka59

Tento recept je jednoduchy a veľmi nam chuti, mam ho zo starších novin, krekry si môžete upiecť do zásoby - uzatvárateľnej nádobe vydržia aj 4 tyždne, ak sa nezjedia.

4
porcie
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V muke vyhlbime jamku,do nej vyklopime vajce ,pridáme cukor,soľ, mlieko a maslo. Smerom od okrajov ku stredu spracujeme cesto, miesime ho 15minut.Prikryte ho dame odpočinúť.
  2. Cesto rozdelíme na dve časti,obe postupne na pomučenej doske vyvaľkame na veľkosť plechu. dva plechy navlhčime štetcom vodou, a vysypeme sezamom. Plech vyložime cestom,potrieme vodou a posypeme makom.
  3. V strede rozohriatej rury upečieme dochrumkava, napokom nalameme na kusky a podávame nasucho alebo s tvarohovym krémom...Krem: maslo vymiešame do peny a postupne po lyžiciach pridavame tvaroh,osolime podľa chuti vymiešame do kremu.Dochutime nasekanou pažitkou.