Domáce krekry
Autor receptu: rybka59
Tento recept je jednoduchy a veľmi nam chuti, mam ho zo starších novin, krekry si môžete upiecť do zásoby - uzatvárateľnej nádobe vydržia aj 4 tyždne, ak sa nezjedia.
4 porcie |
15 minút na 200 °C |
Postup
- V muke vyhlbime jamku,do nej vyklopime vajce ,pridáme cukor,soľ, mlieko a maslo. Smerom od okrajov ku stredu spracujeme cesto, miesime ho 15minut.Prikryte ho dame odpočinúť.
- Cesto rozdelíme na dve časti,obe postupne na pomučenej doske vyvaľkame na veľkosť plechu. dva plechy navlhčime štetcom vodou, a vysypeme sezamom. Plech vyložime cestom,potrieme vodou a posypeme makom.
- V strede rozohriatej rury upečieme dochrumkava, napokom nalameme na kusky a podávame nasucho alebo s tvarohovym krémom...Krem: maslo vymiešame do peny a postupne po lyžiciach pridavame tvaroh,osolime podľa chuti vymiešame do kremu.Dochutime nasekanou pažitkou.