Karamelové cukríky
Karamelové cukríky

Domáce karamelky fotorecept

sladkakatka - fotkasladkakatka, 10. februára 2016

Milujem Krowky a tak som si ich pripravila. Varia sa síce dlho, ale tá chuť je úžasná !!!! Ja som z nich zabalila deťom do Mikulášskych balíčkov :-)

60
porcií
5 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 liter
1 kg
1 kus
1 kus
1 kus

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dáme do jedného hrnca a privedieme do varu. Varíme na miernom ohni 1 až 1 a 1/2 hodiny :-)

    Domáce karamelky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odstavíme z ohňa , vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme chvíľu vychladnúť. Potom nakrájame na kocky nožíkom, ktorý si namáčame do horúcej vody.

    Domáce karamelky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Necháme úplne vychladnúť a môžme zabaliť do celofánu alebo do plastovej nádoby :-)

    Domáce karamelky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    U nás sa zjedli tie krajné deformované karamelky najskôr , to čo zostalo som zabalila ako darček na Mikuláša pre deti ;-)

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Nepečené cukrovinky, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ahoj sladkakatka. tie krowky vyzerajú dobre, ale pre mňa práca nadlho. Robím si karamel do oplatiek a raz mi trochu zostalo, tak som to dala v kelímku do špajze, . no a zabudla som naň. po čase som ho našla a ejha,, ono to bolo dobre ztuhlé aj sa to dalo pekne tvarovať. Len zabaliť a deťom ako bonbonik podstrčiť. no a práca na karamelu je tak 15 -20 min. Rozpustíš 40-45 dkg cukor, keď zhnedne ,zaleješ jednym salkom (tatrou...) ""sladeným,"" do nesladeného je treba viac cukru -- hodne kypí ale dá sa to . keď je masa hladká, pridáš jedno maslo alebo heru a miešaš a miešaš až sa to spolu spojí. No a potom šup na papier na plech alebo nejaký tác a nechať vychladnúť. Možno to vylepšiť i orechami alebo kand. ovocím,... A potom už len koštovať....Ja skúsim i tie tvoje krowky. V sladkom ja by mohla i spávať, ale nesmiem. no ale raz zhrešiť maličko ?????????!!!!!!!!!
vyzerajú dobre a ja mám obdobie sladkožrútstva určite im neodolám tú chuť a vôňu zbožňujem,vďaka za inšpiratívny recept/ach jaj zbohom zhodené kilá/
Smejkad....ja peciem chleby z kvasku a musim napisat ze bez pekarnicky si to neviem ani predstavit.Co sa mi stale darilo bolo kysnute cesto ktore som robila v rukach.Kedze som zacala piect chleby s kvaskom a to cesto je predsa len insie kupila som si pekarnicku.pouzivam ju vyslovene len na misenie ciest kysnutych a neviem si ju vynachvalit........chleby ,rozky pecivo vsetko miesim v pekarnicka a potom peciem v rure.Napriklad vianocne peciva-suche peciva....vsetky cesta som robila v pekarnicke......tak u mna je vyuzita na 100% .