Domáce karamelky fotorecept
Foto: sladkakatka
Milujem Krowky a tak som si ich pripravila. Varia sa síce dlho, ale tá chuť je úžasná !!!! Ja som z nich zabalila deťom Zobraziť celý popisMilujem Krowky a tak som si ich pripravila. Varia sa síce dlho, ale tá chuť je úžasná !!!! Ja som z nich zabalila deťom do Mikulášskych balíčkov :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetky suroviny dáme do jedného hrnca a privedieme do varu. Varíme na miernom ohni 1 až 1 a 1/2 hodiny :-)
-
2
Odstavíme z ohňa , vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme chvíľu vychladnúť. Potom nakrájame na kocky nožíkom, ktorý si namáčame do horúcej vody.
-
3
Necháme úplne vychladnúť a môžme zabaliť do celofánu alebo do plastovej nádoby :-)
-
4
U nás sa zjedli tie krajné deformované karamelky najskôr , to čo zostalo som zabalila ako darček na Mikuláša pre deti ;-)
teraz nie,ale coskoro urcite otestujeme, parada :-)
Ďakujem, salko je obyčajné, ale ak sa dá karamelové, nemusí sa toľko dlho asi variť. Neviem, nemám odskúšané :-)
mna pekarnicka uz davnejsie opustila, takze overene to nemam, len si myslim, ze by to malo fungovat :-)
kym este moja pekarnicka bola, robila som par krat aj lekvar
ziadne zelirovace, iba ovocie a cukor, zavrela, zapla, ked sa ohlasilo, skontrolovala - ja chcem lekvar husty, tak este raz zapla a po druhom ohlaseni uz bol hotovy
evidentne teplota a miesanie boli prednastavene dobre, lebo ziadne kypenie, prudke pary ani priharanie, jednoducho na dve hodiny som takpovedac mohla odist z domu :-)
mala som v plane takto urobit aj domace salko, ale uz som sa k tomu nedostala
pride mi, ze takto sa da robit prakticky vsetko, co treba postupne pomaly za obcasneho miesania varit :-)
Toho cukru tam musí byť tak veĺa, aby sa hmota vytvorila dostatočne hustá a držala pokope.
áno, cukru musí byť veľa :-) ale možno nahradiť aj hnedým cukrom :-)
ešte som chcela povedať, že po tých 2 hodinách som mala hmotu tuhú tak, že sa mi karamelky nedali krájať, drobili sa. Treba použiť plnotučné mlieko, na tom sa šetriť nedá. Na silnom plameni som varila asi 1 hodinu a niečo, rýchlejšie sa voda odparuje, ale sa aj pripaľujú potom , treba dať pozor.
V pôvodnom recepte je 1 a pol hodiny varu, tak dlho som tieto na obrázku a v recepte aj varila. Niekedy skúsim použiť aj smotanu na varenie alebo tú na šľahanie, uvidím ako sa podaria :-)
jej, tak presne takto robím Grilážky aj ja , milujem ich orechové aj kokosové ;-) Pravda, tieto karamelky sú síce na dlho, ale chutia presne ako Poľské Krowky :-)
Za tú námahu to stojí ;-)Pozdravujem @Tomeska a ďakujem za nápad aj komentár ;-)