Domáce BeBe Dobré ráno
Nenáročný recept na zdravú verziu obľúbených sušienok. Bez vajec a laktózy.
Zdroj: Pinterest
20
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
15 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 80 g mleté (najlepšie lieskové) |
|
| 2-3 PL |
|
| 40 g zmäknuté |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL (alebo zemiakový) |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
| podľa chuti |
|
| podľa potreby |
|
Postup
-
1
Pripravíme si dva plechy vystlané papierom na pečenie.
- 2
Dobre rozmiešame vodu so škrobom, alebo použijeme vajíčko. Všetky suroviny zmiešame, cieľom je mať lepkavé cesto, ktoré sa dá rozotrieť.
- 3
Nakôpkujeme si na papier guličky s dostatočným rozostupom, aby sa dali vytvarovať na sušienky.
- 4
Lyžicou, ktorú si namáčame do vody guličky rozotrieme do oválneho tvaru. Pozor, aby mali rovnomernú hrúbku, inak kraje zhoria. Čím tenšie ich urobíte, tým tvrdšie budú.
- 5
Pečieme cca 15 minút na 190 °C.
Tiež ovsené sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu