Domáca vegeta 
	        Autor receptu: segi
	         
	        
	        Pracný recept no bez hnusného glutamanu a konzervantov .
Postup
- Zeleninu očistíme a rozmixuje / pomelieme na čo najmenšie kúsky ( čím menšie, tým rýchlejšia príprava) . Aj keď sa vám môže zdať že to je veľa zeleniny , po sušení ostane cca 1 kg 
 - Na sušenie mám dva návody 
1. sušíme v teplovzdušnej trúbe na papierom vystlanom pekáči cca 15 minút na 80 stupňoch ( počas sušenia skúšame rukou či je zmes ešte vlhká, radšej menej zmesi na jedno sušenie, aby sa vám presušila poriadne )
2. na radiátoroch ( treba aspoň jeden deň , zmes nesmie byť vlhká)
 - Sušenú zmes zmixujeme  buď na prach , alebo ako to mám ja na titulnom obrázku. Pridáme petržlenovú vňať , ligurček a dosolíme podľa chuti , môžeme pridať aj sušený cesnak či sušené huby .