Domáca tvarohová žemľovka s jablkami

Autor receptu: matus113

Niečo pre tých,ktorí majú radi domácu kuchyňu

6
porcií
70 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Postup

  1. Rožky si nakrájame na štvrtiny. Potom si bielka oddelíme od žĺtok a žĺtka dáme do misky s mliekom. Do mlieka pridáme i vanilkový cukor a rozmiešame.
  2. Pripravenú jánsku misu vymastíme maslom a postupne do nej naukladáme štvrtiny rožkov namočených do mlieka.
  3. Na prvú vrstvu dáme vymiešaný tvaroh s 1 lyžičkou cukru. Ďalšia vrstva budú postrúhané jabĺčka. Zasypeme kryštálovým cukrom. Zakryjeme vrstvou rožkov namáčaných v mlieku.
  4. Ako posledná vrstva nám poslúži z bielkov vyšľahaný sneh. Žemľovku zakryjeme a dáme piecť na 170 stupňov na 45 minút.