Domáca šunka z panenky (fotorecept)
Autor receptu: rein
Už som robil z karé, pliecka, stehna , ale tejto sa žiadna nevyrovná.
8 porcií |
15 minút príprava |
120 minút na 75 °C |
Postup
- Panenku odblaníme a približne 80 % nakrájame na kocky 1 cm x 1 cm.
- Zvyšok pomelieme na drobnej šajbe.
- Všetko vhodíme do robota, kto má, a kto nie, musí ručne. Pridáme rýchlosoľ, cukor, mleté korenie a vodu.
- Mne sa to dôkladne vymiešalo za päť minút. Po vymiešaní to natlačím do formy s originál sačkom. Ja to tlačim s drevenou habarkou po vrstvách. Na koniec to uzavriem a vložim do chladničky na dva dni.
- Po dvoch dňoch to dám variť na dve hodiny, pričom teplota nesmie presiahnuť 80 stupňov.
- Po dvoch hodinách ju dáme schladiť do studenej vody a po vychladnutí môžeme jesť. Z panenky je určite drahšia, ale keď ju kúpim v akcii po 7 eur, nie je to až také strašné a zároveň viem, že je 100 percentná a hlane šťavnaťejšia, ako zo stehna. Dobrú chuť!