Domáca šunka z panenky (fotorecept)

Autor receptu: rein

Už som robil z karé, pliecka, stehna , ale tejto sa žiadna nevyrovná.

8
porcií
15 minút
príprava
120 minút
na 75 °C

Postup

  1. Panenku odblaníme a približne 80 % nakrájame na kocky 1 cm x 1 cm.
  2. Zvyšok pomelieme na drobnej šajbe.
  3. Všetko vhodíme do robota, kto má, a kto nie, musí ručne. Pridáme rýchlosoľ, cukor, mleté korenie a vodu.
  4. Mne sa to dôkladne vymiešalo za päť minút. Po vymiešaní to natlačím do formy s originál sačkom. Ja to tlačim s drevenou habarkou po vrstvách. Na koniec to uzavriem a vložim do chladničky na dva dni.
  5. Po dvoch dňoch to dám variť na dve hodiny, pričom teplota nesmie presiahnuť 80 stupňov.
  6. Po dvoch hodinách ju dáme schladiť do studenej vody a po vychladnutí môžeme jesť. Z panenky je určite drahšia, ale keď ju kúpim v akcii po 7 eur, nie je to až také strašné a zároveň viem, že je 100 percentná a hlane šťavnaťejšia, ako zo stehna. Dobrú chuť!