Domáca pečeňová paštéka.

Autor receptu: ancicka

Túto paštéku robievam pri zabíjačke .

Postup

  1. Najsamprv si pokrájame cibuľu na drobno a na masti ju spražíme do červena. Ale nie aby sa nám spálila,lebo by bola horká!
  2. Pečienku,mäso a slaninku pomelieme na najmenších dierkach.Pridáme masť s cibule. Cibuľu precedíme,masť vytlačíme a cibuľu zahodíme.Pridáme vajcia.Ja ich pušťam cez mlynček.
  3. Všetko to dobré premiešame a pridáme vývar.Dochutíme soľou,peprom kari a muškatovým orechom. Orech postruháme na tarle na mrkvu. Dobré to všetko premiešame. Ak by náhodou sa počas prípravy hmota stuhla ,tak kľudne môžme zahriať,aby sa všetky ingrediencie dobré spojili.Potom ponorným mixérom ešte rozmixujeme,aby paštéka bola jemnejšia.
  4. Potom plníme do čistých a suchých fliaš a dobré uzatvoríme. Plníme iba do trištvrte fľaše,nie viac!!!
  5. Uzatvorené dáme sterilizovať 1 1/2 hodiny tak, aby počas celého varenia voda vrela. Necháme vychladiť vo vode do druhého dňa.