Domáca oškvarková nátierka (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Dostala som balíček oškvariek od známej z mojej obce, ktorá robila zabíjačku. Kedysi sme aj my chovali prasiatka a túto nátierku som robila aj z troch kíl oškvariek, lebo je naozaj výborná.

40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Lečo scedíme, a pomelieme na jemno spolu s oškvarkami a s cibuľou. Dáme do misy, osolíme, okoreníme, premiešame a ochutnáme, či je potrebné dosoliť akebo dokoreniť, pridáme vajíčka a premiešame.
  2. Naplníme do fliaš (300 ml), nenaplníme až po okraj, od vrchu necháme voľné 2 cm.
  3. Sterilizujeme 40 minút.
  4. Potom vyberieme, necháme vychladnúť a uskladňujeme na chladnom mieste (my v chladničke). Mne vyšli štyri 300 ml fľaše :)
  5. Dobrú chuť :)