Domáca oškvarková nátierka (fotorecept)
Autor receptu: monty469
Dostala som balíček oškvariek od známej z mojej obce, ktorá robila zabíjačku. Kedysi sme aj my
chovali prasiatka a túto nátierku som robila aj z troch kíl oškvariek, lebo je naozaj výborná.
Postup
- Lečo scedíme, a pomelieme na jemno spolu s oškvarkami a s cibuľou. Dáme do misy, osolíme, okoreníme, premiešame a ochutnáme, či je potrebné dosoliť akebo dokoreniť, pridáme vajíčka a premiešame.
- Naplníme do fliaš (300 ml), nenaplníme až po okraj, od vrchu necháme voľné 2 cm.
- Sterilizujeme 40 minút.
- Potom vyberieme, necháme vychladnúť a uskladňujeme na chladnom mieste (my v chladničke). Mne vyšli štyri 300 ml fľaše :)
- Dobrú chuť :)